2023-07-28 26 views
喺尖沙咀附近想食吓串燒,上OpenRice睇一睇,見到呢度附近除咗有唔同嘅韓國,原來都有地方可以Chill一Chill, 就去到餐廳望下,見到餐牌上有唔同款的美食,就入左去揀左幾款好食啲推介品嘗一下😛🍢燒牛肉串_汁燒雞柳串_東北風味羊肉串今次專登叫咗唔同款嘅串燒,包括牛雞羊各一串,每款都可以試吓唔同嘅味道,啱晒我呢個每樣都想試吓味道嘅人!本身我偏愛食牛,覺得呢度嘅牛肉串唔錯,識落有牛的香味及油脂味。😝而汁燒雞柳串食落唔會好鞋,肉質鬆軟,而且雞柳吸收咗燒汁味,食落唔會口感好乾。當然唔少得呢度嘅羊肉串,好彩食落唔算好騷味,配上一粒粒嘅芝麻,好好食😎🍽️燒大連鮑魚呢款有兩隻鮑魚,配上蔥花同蒜蓉燒,雖然係望落簡單,但燒起來嘅鮑魚同普通蒜蓉蒸唔同,有種濃濃嘅燒烤味,簡直生色不少,值得一試😋🍻Hoegaarden 250ml食串燒點少得冇啤酒,呢度有唔同款嘅啤酒,當然要用返最傳統嘅Hoegaarden,串燒配上啤酒嘅麥味簡直一流,係夜宵磨嘅好地方,同朋友吹吓水就可以渡過一個晚上👫👭

🍢燒牛肉串_汁燒雞柳串_東北風味羊肉串

🍽️燒大連鮑魚