2017-06-28
今日太遲食tea啦,晚飯時間都完全不餓,所以決定由海港城走過來吃宵夜。其實半年前已經很想試這間串燒,無奈這個地點很吊腳,朋友不肯陪我來,如果不是這次不知什麼時候可以來吃呢未夠9點到達,爆場要等位等左10分鐘左右,個waiter就帶左我地去下條街尾既一個冇招牌&寫住私人地方既鋪位就坐。其實都幾細,放左6張左右2人枱。落完單個waiter走埋,成間房得堆客… 坐多陣就聽到d客吹水話等咁耐…每張枱都有辣椒粉同孜然粉比你調味等左25分鐘終於有野上,炸香脆雞軟骨,燒特級牛利芯(上)&鹽燒熊本一口和牛(下)。 雞軟骨偏凍,脆軟感蓋唔過油膩感。一口和牛普通。推介特級牛利芯,1串3件就成40蚊,雖然唔多熱但厚切彈牙,juicy, 好香牛味燒鮮蝦膠腐皮卷~ 這個配搭頗不錯的,蝦味雖不太顯但外脆內軟。如果中間的蝦膠冇咁咸及有少少彈牙就應該更好了燒秘製雞中翼~ 冇咩特別燒雞皮~ 食燒雞皮應該係想享受脆中伴著少少煙韌的口感,但凍哂,完全唔脆黑松露腐皮溫泉玉子~ 用腐皮裝住溫泉蛋可以成舊放入口,唔會浪費任何溢出既蛋汁有黑松露調下味,連唔多食生蛋既我都覺得這溫泉蛋易入口。這裏的燒韮菜是我見過燒得最均勻的,沒有一
每張枱都有辣椒粉同孜然粉比你調味
燒秘製雞中翼~ 冇咩特別
這裏的燒韮菜是我見過燒得最均勻的,沒有一邊焦的情況,但我反而唔肯定係咪先焯後燒的了 。
呢間私竇同個主鋪隔左成條街,等d野食由廚房拎過黎其實已經唔熱,而且仲要等好耐… 唔算平既價錢但普通既食物質素同冇(人)服務,除非順路及主鋪有位(重點),否則應該冇第二次~