2019-06-04
尋晚因爲有野做,所以只係食左燒賣填肚,今晚有時間要對自己好d, 都係食燒,係串燒。依間串燒款式多,又好味,我都揀左d比較特別或者好食既😁:玉子燒配芝士蟹籽 玉子燒上加左芝士再燒,再加蟹籽,三重味覺享受。甜甜玉子加上芝士香,仲有脆口蟹籽,おいしい。香辣脆皮豬大腸好肥美呀!燒完一點都唔乾!豬大腸既特有香味道,加左辣,好惹味但又無「壓味」,正呀!鹽燒鴕鳥肉人地話鴕鳥肉味道同牛肉差不多,但就健康好多。肉質嫩,燒得外面脆,裡面又唔乾。洒上佢既調味粉,仲惹味,佢既調味粉有辣粉、孜然粉同黑椒粉。黃金炸雞熱辣辣、脆卜卜,嫩嫩肉,香香咸蛋味。做得非常好👍🏻黃金墨魚咀滿滿既咸蛋汁醬包圍著咸蛋粒。好香濃既咸蛋味呀,而且好似食到咸蛋微微微粒,所以咸蛋味道咁濃郁。加上墨魚咀超彈牙,依個配搭勁呀!蒜蓉燒原條茄子講賣相,佢贏晒。如果鐘意食蒜蓉既依個一定滿足到你,滿滿既生蒜蓉、炸蒜粒舖滿茄子上。茄子肉吸收晒蒜蓉既香,蒜蓉迷你一定知既~惹味川式燒蓮藕 咬一口,好熟識既孜粉味再加點甜甜地,又脆又爽,最岩連同炸雞同燒肉食,清新下。汁燒秋葵燒香左既秋葵,外面甜甜地,內面仲有秋葵既黏黏,Yummy ~熱柚子蜜姥姥我老勒,食咁多
依間串燒款式多,又好味,我都揀左d比較特別或者好食既😁:
玉子燒配芝士蟹籽
玉子燒上加左芝士再燒,再加蟹籽,三重味覺享受。
甜甜玉子加上芝士香,仲有脆口蟹籽,おいしい。
香辣脆皮豬大腸
好肥美呀!燒完一點都唔乾!
豬大腸既特有香味道,加左辣,好惹味但又無「壓味」,正呀!
鹽燒鴕鳥肉
人地話鴕鳥肉味道同牛肉差不多,但就健康好多。
肉質嫩,燒得外面脆,裡面又唔乾。
洒上佢既調味粉,仲惹味,佢既調味粉有辣粉、孜然粉同黑椒粉。
黃金炸雞
熱辣辣、脆卜卜,嫩嫩肉,香香咸蛋味。
做得非常好👍🏻
黃金墨魚咀
滿滿既咸蛋汁醬包圍著咸蛋粒。
加上墨魚咀超彈牙,依個配搭勁呀!
蒜蓉燒原條茄子
講賣相,佢贏晒。
茄子肉吸收晒蒜蓉既香,蒜蓉迷你一定知既~
惹味川式燒蓮藕
汁燒秋葵
熱柚子蜜
姥姥我老勒,食咁多燒物,想飲返杯潤既野。
佢依度有熱既柚子蜜,好岩姥姥我🤣
Asahi 生啤原本$68杯,9點半後做 特價$88 2杯,咁抵,鐘意飲酒既老公又點會錯過~