2025-03-05 300 views
超級鍾意食沙嗲牛麵朋友話銅鑼灣這間餐廳係隱世高手,今日約埋黎試一試餐廳係一間串燒店, 唔睇餐牌真係唔知竟然真係有沙嗲牛麵沙爹牛麵真係好驚艷湯底係所有都係沙爹濃湯,每一注麵都完全掛汁, 唔似平時茶餐廳只係得面嗰少少沙嗲汁, 每一啖麵都係隆隆嘅沙嗲湯, 湯底濃稠好適中, 牛肉又大大塊係拍得住好多出名嘅沙嗲牛麵名店對得住個名 「唔L同沙嗲牛肉麵」串燒店點都要叫啲串燒燒牛舌芯- 好厚切, 爽口嘅感覺邪惡燒牛腸- 煙煙靭靭有口感老銅牛叉燒- 有啲似牛肋條, 啖啖肉燒雞皮- 香口爽脆燒菠蘿 -真係鮮菠蘿 酸酸甜甜砣地姜蓉雞串 - 薑汁薑蓉配雞肉好有日式串燒感覺特別推介呢個牛胸爽, 食落齒甲留香,牛味濃鬱原塊黑椒牛仔骨好耐冇食過牛仔骨, 黑椒汁帶甜味, 肉嘅比例多個骨,有媽媽整的味道陀地醬燒豬頸肉有啲似叉燒但係又冇叉燒咁肥, 啖啖肉見到餐牌上方有寫 可以加68蚊有六隻燒蠔, 咁平又冇理由唔叫啦就叫嚟試下估唔到又幾大隻喎隻隻都好肥又冇腥味調味都好適中,唔會畀啲配料掩蓋咗蠔嘅鮮味食串燒係一定要叫燒矮瓜一梳梳真係好正最尾加多個和牛炒飯餐廳都幾細心,炒飯係碗仔一人份量,唔使驚係淨係食飯食到飽曬,食唔到其他嘢
超級鍾意食沙嗲牛麵
朋友話銅鑼灣這間餐廳係隱世高手,今日約埋黎試一試
餐廳係一間串燒店, 唔睇餐牌真係唔知竟然真係有沙嗲牛麵

沙爹牛麵真係好驚艷
係拍得住好多出名嘅沙嗲牛麵名店
對得住個名 「唔L同沙嗲牛肉麵」

串燒店點都要叫啲串燒
燒牛舌芯- 好厚切, 爽口嘅感覺
邪惡燒牛腸- 煙煙靭靭有口感
老銅牛叉燒- 有啲似牛肋條, 啖啖肉
燒雞皮- 香口爽脆
燒菠蘿 -真係鮮菠蘿 酸酸甜甜
砣地姜蓉雞串 - 薑汁薑蓉配雞肉好有日式串燒感覺

特別推介呢個牛胸爽, 食落齒甲留香,牛味濃鬱

原塊黑椒牛仔骨
陀地醬燒豬頸肉
有啲似叉燒但係又冇叉燒咁肥, 啖啖肉

估唔到又幾大隻喎
隻隻都好肥又冇腥味
調味都好適中,唔會畀啲配料掩蓋咗蠔嘅鮮味

食串燒係一定要叫燒矮瓜
一梳梳真係好正

最尾加多個和牛炒飯

餐廳真係好特別
嘢飲仲有一個勁量份量嘅「大檸樂」
係足足有兩樽可樂嘅份量

餐廳四處都有不少打卡裝置, 既有茶餐廳風但係又覺得好潮

餐廳侍應服務非常週到, 收碟換碟都非常快速, 唔使驚阻住啲上菜空間

整體覺得沙爹牛麵非常出色,配搭串燒嚟食就 非常惹味, 再加埋咁抵食嘅燒蠔,真係好正

2025-02-20
$300 (Dinner)