行完outlet食個午飯,杏花邨商場入面嘅餐廳大部份都係連鎖經營,不過最近新開一間日本餐廳,一於試下。餐廳串燒、壽司、海鮮、丼集於一身,壽司方面我哋叫咗四款。壽司飯醋味適中,左口魚裙邊壽司有淡淡魚油感,至於蒲燒鰻魚壽司口感軟嫩。甜蝦壽司口感唔黏糊糊,幾爽口。最後係期待已久既拖羅壽司。有少少筋,不過油香味重,口感細滑,食完好滿足。串燒方面,雞翼大大隻而且厚肉,外表香脆。雖然有少少燶,但整體味道不錯。鹽燒牛脷心係厚切,充滿肉汁,而且爽口。至於雞軟骨,香脆之外帶有嚼勁。翠肉瓜1串有3塊,每塊又大片又juicy,非常出色。至尊海鮮盤可謂應有盡有,包括生蠔、帆立貝、海蝦、蜆同螺。蠔非常肥美,完全冇腥味。帆立貝size非常大。海蝦鮮甜無比,肉質彈牙。鮑魚有驚喜,本身醃製過,所以味道帶鹹味,凍食更但突顯鮮味。最後就係馬糞海膽,我朋友係海膽fans,所以讓俾佢食,朋友三扒兩撥就食晒,應該好出色,有啲後悔冇食一兩啖。

翠肉瓜1串有3塊,每塊又大片又juicy,非常出色。

2019-04-08
$350 (Lunch)