2020-09-27
今晚去左觀塘食串燒放題, 每人$238, 價錢唔貴, 而且選擇比想像中更多款式, 味道唔錯添! 座位唔迫, 侍應有禮貌, 地方仲好乾淨! 呢點做得唔錯!坐底後即刻送上什錦海鮮(扇貝同青口)同蒜茸茄子, 好好味, 尤其是個茄子, 入晒味!因為係用電爐, 所以環境氣溫唔係火爐咁熱, 不過都要小心爐邊金屬好熱. 爐用車鍊機關, 會帶動串燒自動自轉, 咁就可以燒得平均, 非常好!醬料有好多款, 有沙爹, 叉燒醬, 泰式甜辣醬, 原味孜然粉, 自家製香辣粉, 辣味孜然粉等等… 一路燒一路落醬, 有街邊串燒感覺.串燒款式勁多, 大大話話有50種, 每款都好吸引, 任食當然全部試晒! 雞翼, 台灣腸, 羊架肉, 叉燒都好好味, 仲有疏菜同綿花糖可以燒! 除左串燒, 仲有好多款熟食可以揀, 仲有炸物, 粥麵, 店員推介秘製醬炸薯條, 個醬酸酸甜甜, 好夾薯條. 當然唔少得任食甜品, 雪糕同任飲, 絕對超值!