2016-09-18 1210 views
似乎依家普遍約三五知己吹下水, 食下飯, 都會搵CAFE為聚腳點. 今次也不例外,係旺角搵左依間試下.為於旺角行人專用區附近既商業大廈, 環境裝修不錯, 簡潔寧靜既感覺, 空間不算太大, 座位用木椅, 這點就較為有些不舒適既感覺.他們餐牌有幾種類別, 有輕食的, 也有主食的, 點了一個較傳統的豬骨湯叉燒拉面, 湯底可以再濃厚一些, 叉燒都能做到口感軟淋, 拉面質感就較為普通. 由於他們沒有飯選擇, 所以只點了幾款意粉, 意粉的款式也沒有太大的驚喜, 都是一些較傳統的配搭, 味道是可以的. 除了主食外, 黎到CAFE點可以唔叫飲品呢. 試左他們的綠茶咖啡, 綠茶味冇苦澀味, 也沒有過甜, 但有少少搶左咖啡既味道. 不過整體上係好好味既.另外, 點了一杯榛子朱古力, 這杯就好像過甜了一些. 這次聚腳地點整體上是不錯的, 價錢每人都是約$100, 有吃的, 也有喝的, 但是款式就較為單調. 希望日後能多些特色啦!

另外, 點了一杯榛子朱古力, 這杯就好像過甜了一些.
2016-09-16
$100 (Lunch)