早兩星期去咗呢間位於中環嘅創意菜居酒屋~週末下午到訪 雖然少了中環的上班族 但店面還是幾乎人滿了耶~佢地嘅𝚋𝚛𝚞𝚗𝚌𝚑 𝚜𝚎𝚝可以揀𝚂𝚝𝚊𝚛𝚝𝚎𝚛*𝟷 + 𝙼𝚊𝚒𝚗*𝟷 + 𝙳𝚎𝚜𝚜𝚎𝚛𝚝✨想傾計𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕下嘅朋友加番$𝟷𝟿𝟾可以𝚎𝚗𝚓𝚘𝚢埋兩小時野飲𝚏𝚛𝚎𝚎 𝚏𝚕𝚘𝚠🥂🍻🍹🍷🥃❕𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁𝗲𝗿❕• 𝚃𝚑𝚛𝚎𝚎 𝙾𝚖𝚊𝚔𝚊𝚜𝚎黑松露薯仔沙律+ 沙律中華沙律 +柚子沙律菜沙律菜都幾新鮮 配上好𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑嘅柚子味 成件事好清新🥗黑松露薯仔沙律薯仔好綿 黑松露味十分濃郁!• 𝚂𝚎𝚊 𝚄𝚛𝚌𝚑𝚒𝚗, 𝚃𝚞𝚗𝚊 𝚃𝚊𝚛𝚝𝚊𝚛𝚎 𝙼𝚞𝚜𝚞𝚋𝚒 (+$𝟾𝟾)海膽同呑拿魚他他嘅配搭~海膽挺鮮的!調味也不錯!整體是蠻好吃旳!.𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄 𝗵𝗸.𝗳𝗼𝗼𝗱𝗺𝗮𝗽 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗿𝗲 𝗳𝗼𝗼𝗱🔎.❕𝗠𝗮𝗶𝗻❕• 𝙴𝙻 𝙶𝚛𝚒𝚗𝚐𝚘炸雞再加上煎蛋同𝚙𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎 超級邪惡🍗炸雞炸得好酥脆 𝚙𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎就粉比較多 有點黏口~其實淨係食呢個都飽左大半😂• 𝙼𝚞𝚜𝚞𝚋𝚒 𝚃𝚘𝚠𝚎𝚛幾層御結😂招牌塔~有四種口味可以選兩款喔✨我地揀左𝚂𝚞𝚙𝚎𝚛 𝙼𝚎𝚐𝚊同𝙲𝚛𝚊𝚋 & 𝙲𝚞𝚌𝚞𝚖𝚋𝚎𝚛!個人覺得𝚜𝚞𝚙𝚎𝚛 𝚖𝚎𝚐𝚊最好
早兩星期去咗呢間位於中環嘅創意菜居酒屋~
週末下午到訪 雖然少了中環的上班族
但店面還是幾乎人滿了耶~

❕𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁𝗲𝗿❕
• 𝚃𝚑𝚛𝚎𝚎 𝙾𝚖𝚊𝚔𝚊𝚜𝚎
黑松露薯仔沙律+ 沙律中華沙律 +柚子沙律菜
沙律菜都幾新鮮 配上好𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑嘅柚子味 成件事好清新🥗
黑松露薯仔沙律薯仔好綿 黑松露味十分濃郁!
𝚃𝚑𝚛𝚎𝚎 𝙾𝚖𝚊𝚔𝚊𝚜𝚎

海膽同呑拿魚他他嘅配搭~
海膽挺鮮的!調味也不錯!整體是蠻好吃旳!

❕𝗠𝗮𝗶𝗻❕
• 𝙴𝙻 𝙶𝚛𝚒𝚗𝚐𝚘
炸雞再加上煎蛋同𝚙𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎 超級邪惡🍗
炸雞炸得好酥脆 𝚙𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎就粉比較多 有點黏口~
其實淨係食呢個都飽左大半😂
𝙴𝙻 𝙶𝚛𝚒𝚗𝚐𝚘

• 𝙼𝚞𝚜𝚞𝚋𝚒 𝚃𝚘𝚠𝚎𝚛
幾層御結😂招牌塔~
有四種口味可以選兩款喔✨
個人覺得𝚜𝚞𝚙𝚎𝚛 𝚖𝚎𝚐𝚊最好食!
超脆口嘅外層 再加午餐肉~邪惡到爆😍
𝙲𝚛𝚊𝚋 & 𝙲𝚞𝚌𝚞𝚖𝚋𝚎𝚛食落感覺就比較𝚏𝚛𝚎𝚜h
𝙼𝚞𝚜𝚞𝚋𝚒 𝚃𝚘𝚠𝚎𝚛

❕𝗗𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁❕
當日嘅甜品係奶凍 入口軟滑
奶香十足而且不會太甜🍼

另外我地仲額外加左𝚃𝚘𝚛𝚌𝚑𝚎𝚍 𝙴𝚎𝚕 𝙼𝚞𝚜𝚞𝚋𝚒 $𝟷𝟷𝟾
反而呢個無乜驚喜 鰻魚表現平平
而且份量都偏小 定價有點過高呢~
𝚃𝚑𝚛𝚎𝚎 𝙾𝚖𝚊𝚔𝚊𝚜𝚎
𝙴𝙻 𝙶𝚛𝚒𝚗𝚐𝚘