2024-08-28 208 views
今日同朋友去大館行吓,順便食晏,見到依間日本餐廳好似好吸引,仲有生蠔食,即刻上去試吓先😍喺扶手電梯一直上到大館附近就係餐廳,好方便就腳,附近仲有得嘟平兩蚊八達通😂餐牌好多選擇,豐儉由人,我哋叫咗好多嘢,食到超飽😂刺身冷烏冬 $128天氣咁熱想食啲凍嘢消吓暑,叫咗依個刺身冷烏冬,材料好豐富,有三文魚油甘魚帆立貝赤海蝦玉子,全部都好鮮甜,赤海蝦超大隻,烏冬上面仲有蟹柳蕃茄青瓜粟米粒,感覺超健康好清新😋份量超大食唔晒啲烏冬😅鰻重 $128燒得好靚嘅鰻魚飯,厚厚嘅鰻魚份量十足,皮脆肉嫩,配埋燒鰻魚汁撈飯食超正😍生蠔兩隻$48 焗蠔兩隻 $38餐廳有唔同嘅配搭,我哋揀咗柚子啫哩配生蠔,清酒配焗蠔,蠔味豐富濃郁,非常新鮮😋肉類串燒兩串 $28見到餐廳有串燒,我哋又好為食咁加咗兩串,分別係羊肉串同雞腎,羊肉串唔會太羶但有好香嘅羊味,雞腎有咬口。睇到餐牌,原來餐廳夜晚仲有做生蠔放題可以一個價錢任食生蠔,焗蠔,串燒,炸物,小食等等,真係超抵食,下次搵機會再嚟食晚飯先😍評分:最高為5分治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️抵食度:💉💉💉💉💉翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺@kitaki.kaki喜多嬉牡蠣屋中環些利街

刺身冷烏冬 $128

@kitaki.kaki
喜多嬉牡蠣屋
中環些利街2-4號LL Tower3樓
📍香港港鐵站C出口9分鐘路程

#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #北木島喜多嬉牡蠣屋 #蠔 #牡蠣 #日本菜 #日本料理 #中環 #中環美食 #帆立貝 #LLTower #中環長電梯 #日本美食 #懷石料理 #kitakikaki #oyster #scallop #central #centralfood #centralhk #任食 #openrice #午市#定食#lunch #喜多嬉牡蠣屋

2024-08-22
$200 (Lunch)