healingbobo
healingbobo
Level 3
2025-09-08
Follow
依間曲奇店一直好出名,點知到佢開埋cafe我先嚟食😅 除咗叫曲奇同甜品,仲叫咗啲鹹食,室內坐滿晒人,我哋坐室外吹住風扇都唔會太熱,感覺仲特別chill🙂

Creamy Kimchi Pasta $98
雖然冇肉,但材料好豐富,有磨菇,巴馬臣芝士,加埋泡菜,食落幾鹹香夠特別!Kimchi嘅酸辣同creamy醬汁好夾,味道夠晒多元化,唔會覺得怪,亦唔會膩。

French Toast $70
海鹽焦糖加蘋果金寶🍎,不愧係依間餐廳嘅招牌菜,西多外層香脆,切開勁多餡,咬落軟熟得嚟仲有大量蘋果粒,口感好豐富,好好食,唔理佢有幾邪惡啦😈。

Buttermilk Blueberry Pancakes $68
Pancakes鬆軟有蛋香,係幾有水準,自己落糖漿,加埋新鮮藍莓嘅酸甜,食完超滿足,記得趁熱食!

Egg Tart $30
依個蛋撻超大個,店員仲好好會幫你加熱,蛋撻皮好酥脆,蛋漿滑溜,鍾意食甜嘢嘅啱晒😅

Double Chocolate Cookie $42
朱古力味好濃郁,口感扎實,朱古力控同勁鍾意甜嘅人必試。

White Chocolate Macadamia Cookie $42
白朱古力帶奶香,加埋夏威夷果仁嘅脆口,味道好清新。

Chocolate Chip Cookie $42
經典款唔會輸!曲奇鬆脆,朱古力粒夠多,咬落好香。

Strawberry Cheesecake Latte $55
依款飲品超驚喜!有士多啤梨嘅清甜,咖啡底順滑,飲落好有層次。

Strawberry Matcha $55
抹茶清香,加埋士多啤梨嘅甜味,味道好平衡,都幾夾。

悠悠閒咁就坐到黃昏,其他客人都走晒😂 下次要再食其他曲奇😋

評分:最高為5分
治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️
抵食度:💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺

@cookie.dpt
Cookie DPT (Soho)
中環閣麟街48號地舖 (近蘭芳園附近)
📍港鐵香港站C出口7分鐘路程

#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #香港美食 #Central #中環 #中環打卡 #中環好去處 #cafehk #中環美食 #講玩講食 #美國菜 #西餐 #食好西餐 #soho #cookiedpthk #cookiedpt
Like
Ratings