最近終於去咗我𝐛𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤咗好耐位於中環嘅 嘅𝐖𝐨𝐥𝐟𝐠𝐚𝐧𝐠'𝐬 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤𝐡𝐨𝐮𝐬𝐞💗依間餐廳由 𝐏𝐞𝐭𝐞𝐫 𝐋𝐮𝐠𝐞𝐫𝐬 前首席服務員 ✨𝐖𝐨𝐥𝐟𝐠𝐚𝐧𝐠 𝐙𝐰𝐢𝐞𝐧𝐞𝐫 創立 佢對於牛排嘅熱情真係無人比得上~一入到 𝐖𝐨𝐥𝐟𝐠𝐚𝐧𝐠'𝐬 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤𝐡𝐨𝐮𝐬𝐞,就感受到濃厚嘅美式風格,裝潢典雅,燈光柔和,令整個環境都好有氣氛。位置便利,適合約埋朋友一齊享受美食(*˙˘˙)♡ʚ(•”̮•)ɞ 今次特登嚟食佢哋好𝐡𝐢𝐭熱辣辣滋滋聲必食嘅招牌𝐔.𝐒.𝐃.𝐀 𝐏𝐑𝐈𝐌𝐄 𝐁𝐋𝐀𝐂𝐊 𝐀𝐍𝐆𝐔𝐒 𝐃𝐑𝐘-𝐀𝐆𝐄𝐃 𝐏𝐎𝐑𝐓𝐄𝐑𝐇𝐎𝐔𝐒𝐄 𝐒𝐓𝐄𝐀𝐊😍可以話係我最近食過最正嘅𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤!!牛排外層煎得香脆,內裡保持住肉質嘅多汁,咬下去啖啖肉!搭配上佢哋口感勁滑嘅 𝐌𝐚𝐬𝐡𝐞𝐝 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨𝐞𝐬,口感層次配搭超正佢哋嘅 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦𝐞𝐝 𝐒𝐩𝐢𝐧𝐚𝐜𝐡 亦都好出色,奶香味濃郁,搭配牛排一齊食,超正(〃´𓎟`〃)♥🍷 另外,佢哋仲有多款酒品可以揀嚟搭配餐點~ 鍾意食生蠔嘅朋友一定要試佢哋嘅生蠔!嚟自法國嘅𝐅𝐢𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐂𝐥𝐚𝐢𝐫𝐞生蠔,入口非常新鮮,仲帶少少𝐍𝐮𝐭𝐭𝐲香 𓂃𓏧 佢哋嘅𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭

😍可以話係我最近食過最正嘅𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤!!

🍷 另外,佢哋仲有多款酒品可以揀嚟搭配餐點~ 鍾意食生蠔嘅朋友一定要試佢哋嘅生蠔!嚟自法國嘅𝐅𝐢𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐂𝐥𝐚𝐢𝐫𝐞生蠔,入口非常新鮮,仲帶少少𝐍𝐮𝐭𝐭𝐲香 𓂃𓏧 佢哋嘅𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐁𝐢𝐬𝐪𝐮𝐞都值得一讚,味道濃稠得來唔會太杰,入口順滑,鹹度啱啱好⁽⁽◝꒰ ˙ ꒳ ˙ ꒱◜⁾⁾

ᜊ整體嚟講,對𝐖𝐨𝐥𝐟𝐠𝐚𝐧𝐠'𝐬 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤𝐡𝐨𝐮𝐬𝐞 嘅印象唔錯,環境優雅,店員親切友善,每一道菜都會好細心介紹,去慶祝嘅仲會送即影即有,啱晒鍾意儀式感嘅(❁´◡`❁)

· · ────── · ˚₊‧ ୨୧ ‧₊˚ · ────── · ·
𓌉◯𓇋 𝐖ԋαƚ ɯҽ ɠσƚ:
【𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞】($𝟖𝟒𝟎+ 𝐩𝐩.)
/ʙʀᴇᴀᴅ/
𝘽𝙖𝙠𝙚𝙝𝙤𝙪𝙨𝙚'𝙨 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙙
/ᴀᴘᴘᴇᴛɪᴢᴇʀ/
𝙒𝙤𝙡𝙛𝙜𝙖𝙣𝙜’𝙨 𝘾𝙧𝙖𝙗 𝘾𝙖𝙠𝙚 | 𝘾𝙖𝙚𝙨𝙖𝙧 𝙎𝙖𝙡𝙖𝙙 𝙒𝙞𝙩𝙝 𝙎𝙞𝙯𝙯𝙡𝙞𝙣𝙜 𝘽𝙖𝙘𝙤𝙣 | 𝙁𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙊𝙮𝙨𝙩𝙚𝙧 ($𝟑𝟖𝟖/𝟔𝐩𝐜𝐬)

/𝐬ᴏᴜᴘ/
𝙎𝙤𝙪𝙥 𝙊𝙛 𝙏𝙝𝙚 𝘿𝙖𝙮 - 𝙋𝙪𝙢𝙥𝙠𝙞𝙣 𝙎𝙤𝙪𝙥 | 𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧 𝘽𝙞𝙨𝙦𝙪𝙚(+$𝟓𝟎)

/ᴍᴀɪɴ/
𝙐.𝙎.𝘿.𝘼 𝙋𝙍𝙄𝙈𝙀 𝘽𝙇𝘼𝘾𝙆 𝘼𝙉𝙂𝙐𝙎 𝘿𝙍𝙔-𝘼𝙂𝙀𝘿 𝙋𝙊𝙍𝙏𝙀𝙍𝙃𝙊𝙐𝙎𝙀 𝙎𝙏𝙀𝘼𝙆 (+$𝟑𝟑𝟎 𝐩𝐩.)

/𝐬ɪᴅᴇ𝐬/
𝙈𝙖𝙨𝙝𝙚𝙙 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤𝙚𝙨 | 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢𝙚𝙙 𝙎𝙥𝙞𝙣𝙖𝙘𝙝 | 𝘼𝙨𝙥𝙖𝙧𝙖𝙜𝙪𝙨

/ᴅᴇ𝐬𝐬ᴇʀᴛ/
𝙏𝙤𝙙𝙖𝙮’𝙨 𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩 - 𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪

/ᴄᴏғғᴇᴇ ᴏʀ ᴛᴇᴀ/
𝗣𝗶𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗣𝗿𝗼𝗰𝗲𝗰𝗰𝗼 ($𝟏𝟏𝟎/𝐠𝐥𝐚𝐬𝐬)
𝗪𝗘𝗡𝗧𝗘 𝗥𝗘𝗗($𝟔𝟖/𝐠𝐥𝐚𝐬𝐬)

📍𝐖𝐨𝐥𝐟𝐠𝐚𝐧𝐠'𝐬 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤𝐡𝐨𝐮𝐬𝐞 𝐇𝐨𝐧𝐠 𝐊𝐨𝐧𝐠 (中環)
🐰: 𝟒.𝟕/𝟓