2022-08-13 84 views
早幾日同朋友去中環碼頭準備搭船去尖沙咀,喺中環碼頭見到呢間新開嘅韓國餐廳,有我最鍾意嘅炸雞食,而且價錢唔貴,望到海邊好chill, 就決定喺呢間餐廳食埋晚飯至去尖沙咀。店內有兩張4人枱,加兩張二人枱,地方細細,播放住韓國歌曲,同朋友嚟啱晒。我哋兩個人點咗:蜂蜜焦糖炸雞全隻($128)、蔥蒜醬油炸雞腿肉細份($68),兩枝可樂大概10分鐘就等到食物,我哋急不及待帶好膠手套食炸雞,我先食蔥蒜雞腿肉,雞腿肉好嫩滑,好多汁,蔥蒜醬油好香,帶少少甜味,炸得香脆,完全無骨嘅,啱晒懶得食骨嘅朋友。再食蜂蜜焦糖炸雞,仍然炸得香脆,剛剛好,鍾意蜂蜜焦糖甜味配炸雞,全隻雞實在太大隻,我哋食唔晒就請店員給我們膠盒帶回家,不浪費好滿意,下次想食韓式炸雞都會再返嚟買,會試下甜辣炸雞

好滿意,下次想食韓式炸雞都會再返嚟買,會試下甜辣炸雞