2019-04-26 233 views
一直都以為唐記包點只存在喺地鐵站內,但原來已經陸續開設分店於商場和街舖,今日仲比我發現中環德己立街都開左間!太好啦!又多個平靚正既選擇,唔使成日捱貴飯同快餐。中環德己立街店設有高枱供人立食,唔一定要take away,不過我都選擇輕輕鬆鬆買返公司同同事食。唐記唔一定食包,其實仲有好多蒸飯、點心、小食選擇,仲要好抵食!《咸魚肉餅飯 $28》咸魚比預期多,肉餅幾香又算厚,唔會太多肥膏,而白飯都幾多,夠晒撈飯食。《鳳瓜排骨飯 $28》太肚餓而忘記影相,所以相中既鳳瓜排骨飯已經被我食左一部分。醬汁足夠撈飯,唔會dry,排骨骨位比較多。《砵仔糕 $8》勁多紅豆,飽都忍唔住要買個嚟食。《煎鍋貼 $16/3只》仲熱既,肉餡算多同有肉汁。叫多個點心《雞扎 $18》兩份食,一件都幾大舊,雞肉又幾滑,都唔算好油。

太好啦!又多個平靚正既選擇,唔使成日捱貴飯同快餐。

《砵仔糕 $8》勁多紅豆,飽都忍唔住要買個嚟食。

《煎鍋貼 $16/3只》仲熱既,肉餡算多同有肉汁。

2019-04-26
$40 (Lunch)