2025-08-21
今次到我帶個fd黎食好野了~ 朋友都非常鍾意咁覺得呢度串燒同小食果然冇令人失望!menu選擇超多,雞、牛、羊、海鮮、蔬菜一應俱全,樣樣都係值回票價🥢香辣雞冠同鹽燒雞皮係必食之選,雞冠彈牙有嚼頭,香辣調味惹味但唔會太辣;雞皮燒得薄脆如薯片,鹹香可口,超啱佐啤酒⭐️厚切牛舌拖羅肉質嫩滑,燒得微焦,牛味濃郁,彈牙好味。鹽燒雞中翼外皮香脆,肉質Juicy,份量大,兩隻一串好滿足👍🏻仲有鵝肝多士就一定係招牌,鵝肝厚身入口即化,好抵食。而日式燒白鱔肉質彈牙,燒得乾身,簡單調味好鮮甜🥢免治雞肉棒雞肉軟嫩,混入軟骨粒有咬口,蛋黃醬汁滑溜,食落好滋味。泡菜五花腩肥瘦適中,泡菜酸辣平衡,刺激好味又開胃❤️燒羊架肉質軟嫩,帶少少孜然香,咬落多汁。菜圃豆皮香脆可口,帶淡淡菜圃鹹香。🥢孜然燒茄子同鹽燒翠玉瓜都真係幾好~ 茄子軟腍吸滿孜然蒜香,阿晒惹味;翠玉瓜整完好軟熟,好juicy🐟鰻魚炒飯鰻魚份量多,飯粒炒得香口,醬汁甜鹹平衡。最後!!! 黑糖燒菠蘿同檸蜜牛油包好有驚喜,菠蘿焦糖脆面,清甜多汁;牛油包烘得香脆,檸蜜甜酸好開胃,完美收尾