2023-05-04 19 views
喺呢間喺Soho區嘅吳曉串,位置比較隱秘,唔係平時食開佢附近嘅越南河都唔發現佢!我哋試咗清酒煮花甲,花甲新鮮彈牙,清酒嘅香味同埋微微嘅辣椒更係為呢道菜加咗分😌😌。份量都好多,重點係洗得好乾淨,一粒沙都無!作為海鮮控,當然要叫蒜蓉燒扇貝,扇貝肥美得嚟唔膩口,蒜蓉香氣同扇貝完美融合。錫紙花甲粉同樣出色,花甲唔止新鮮,粉絲都吸收咗花甲嘅鮮味,夠味夠香。我地仲叫左燒一口牛柳粒,燒得啱啱好,夠肉汁。食燒烤唔少得d蔬菜。我哋仲食咗蒜蓉燒原條茄子同埋蒜蓉金針菇。茄子燒得外焦內軟,加埋d蒜蓉燒汁勁惹味。金針菇清甜爽口,呢間比嘅蒜蓉一D都唔孤寒,所以食落特別香。總結,吳曉串嘅海鮮串燒特別出色,值得一試。佢裝修都好有心思,有種古代feel。喺Soho區搵呢啲地道串燒嘅朋友,唔妨嚟吳曉串試試。

我哋試咗清酒煮花甲,
份量都好多,重點係洗得好乾淨,一粒沙都無!

我地仲叫左
燒一口牛柳粒,燒得啱啱好,夠肉汁。