Hiring
$18,000-$22,000
Monthly (Negotiable)
2023-04-05 95 views
如果唔係特登搵,真係唔會經過呢度。位於只有吸煙人士才會進入的小巷,呢間拉麵店有好多捧場客,甚至見到有人拎起個大碗一口氣飲晒啲湯,睇得出呢間由獲獎無數的拉麵大師林隆臣開設嘅拉麵店非常人氣~📌林隆臣特級白湯拉麵($118)用有機京都丹波地雞及籠目昆布精製而成的湯底,不加任何味精及人造調味料,質感濃厚,味道濃郁,還有三片薄切叉燒📌九味醬油湯拉麵 ($98)不過相比特級白湯,我更喜歡這款九味醬油湯,一般對醬油湯底沒有特別喜愛,但這個湯底由九種特級日本醬油調製而成,味道豐富,不像一般的醬油湯底,只有單一的醬油味。配上以特製醬油醃製的3cm厚切慢煮叉燒,肉質軟腍。不過略嫌肥膏比例較多。📌自家製餃子($48)味道和餡料屬正常水平📌靜岡綠茶可樂($28)📌富士川町柚子汽水($28)

📌林隆臣特級白湯拉麵($118)

📌九味醬油湯拉麵 ($98)

📌自家製餃子($48)
味道和餡料屬正常水平

📌靜岡綠茶可樂($28)
📌富士川町柚子汽水($28)