CHUTNEY

2023 first post決定介紹呢個ig第一次出現嘅印度菜‼️本身唔係特別喜愛中東菜 但係覺得呢間印度菜幾岩食😆大部份菜式都唔算太重口味🤪而餐廳佈置係超華麗嘅宮廷風 完全係慶祝既首選🥂🥙Raj Kachori $𝟏𝟑𝟖➤幾有驚喜又開胃嘅前菜🫶外層既薄脆餅裡面加入餡料 包括乳酪、果蔬沙律同酸子醬等🙈雖然實際上唔係好食得出係咩 但係混埋一齊就覺得好好食😍🐙Tandoori Octopus $𝟏𝟗𝟖➤第一次食印度烤🐙章魚以稍作調味既粟米沙律作為伴碟 令成道菜有層次感🫶🫶 🐔Chutney Butter Chicken $𝟏𝟗𝟖🧀Truffle Cheese Naan $𝟓𝟖➤Butter Chicken係個人最鍾意嘅印度菜式🙈所以每次都一定會order 而且一定要配烤餅🌮😍呢個butter chicken既蕃茄味同油香既平衡得好好‼️食落唔會覺得太重口味 而且越食越上癮 最後仲要蘸晒全部醬嚟食🤣🐑Lamb Seekh Kebab➤混合印度香料嘅免治羊肉再去焗烤🍢食落唔會有羊羶味🙈但覺得連羊肉本身嘅香味都無左🥲比較失望既一道菜🥹💰 $𝟛𝟝𝟘 𝘱.𝘱 (𝟑 𝚙𝚙𝚕 • 𝐝𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫)🏃 環

🥙Raj Kachori $𝟏𝟑𝟖

🐙Tandoori Octopus $𝟏𝟗𝟖

🐔Chutney Butter Chicken $𝟏𝟗𝟖
🧀Truffle Cheese Naan $𝟓𝟖

🐑Lamb Seekh Kebab

💰 $𝟛𝟝𝟘 𝘱.𝘱 (𝟑 𝚙𝚙𝚕 • 𝐝𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫)
🏃 環境舒適度: 𝟜.𝟙 / 𝟝
💵ℂℙ值:𝟛.𝟠 /𝟝