2022-11-20
💫中環好推推推推介2-4人聚會💫💫所有食材都是主角,驚喜了💫≡≡≡≡🍲𝑀𝑎𝑖𝑛 𝐶𝑜𝑢𝑟𝑠𝑒🍲≡≡≡≡1️⃣黑麥香燒羊扒配自家製德國🇩🇪酸椰菜$278➪ 薯蓉入口極之順滑,感覺好似加咗忌廉咁好滑好軟身!😨忍唔住問店主,🙌🫣店主:因為不是溝粉🫣🙌原來我一直食嘅都係Kevin薯蓉😂終於見識到真正薯仔做嘅薯蓉😂😍➪ 黑麥醃製羊扒零0️⃣羶味,✨肉質偏實,留意不是煮的問題🫶 而是使用黑麥作為醃料的特性。但絕對不會難以咀嚼,肉質仍然👍👍✨➪ 自家製酸菜⋯⋯不會太酸而搶味😳 omg… why so yummy ??🔥2️⃣火熱馬拉砂煲肉骨茶$148 配飯、油炸鬼、米餅🍘➪以豬軟骨取代T字骨/1字骨,肉,成個煲都係肉,無骨,肉量極多。雖然成本高,但店主說希望是用心做好餐廳提供的食物💓➪採用多款藥材煮成的湯底,藥材味不重,能夠飲清光,見煲底!☺️☺️再配上特製✨蒜泥✨,沾肉吃,超惹味😆😆👍👍👍脆過翠如的油條+米餅+飯 🫶幸福≡≡≡≡ 🍻𝐷𝑟𝑖𝑛𝑘𝑠 🍹 ≡≡≡≡《大圍啤》 手工啤-$68/1➪熱情果味,果味甜又重💓易入口💓➪伯爵茶味,個人不推介😂偏苦的😂≡≡≡≡💰價錢參考💰≡≡≡≡+1服務費 Total $640人均
💫所有食材都是主角,驚喜了💫
≡≡≡≡🍲𝑀𝑎𝑖𝑛 𝐶𝑜𝑢𝑟𝑠𝑒🍲≡≡≡≡
1️⃣黑麥香燒羊扒配自家製德國🇩🇪酸椰菜$278
➪ 黑麥醃製羊扒零0️⃣羶味,
➪ 自家製酸菜⋯⋯不會太酸而搶味
😳 omg… why so yummy ??🔥
2️⃣火熱馬拉砂煲肉骨茶$148
配飯、油炸鬼、米餅🍘
再配上特製✨蒜泥✨,沾肉吃,
超惹味😆😆👍👍👍
脆過翠如的油條+米餅+飯 🫶幸福
≡≡≡≡ 🍻𝐷𝑟𝑖𝑛𝑘𝑠 🍹 ≡≡≡≡
《大圍啤》 手工啤-$68/1
➪熱情果味,果味甜又重💓易入口💓
➪伯爵茶味,個人不推介😂偏苦的😂
≡≡≡≡💰價錢參考💰≡≡≡≡
+1服務費 Total $640