2021-11-07 102 views
中環人的精緻速食~~~最近中環街市新開之後 lunch time多咗好多午餐選擇 不過由於公司比較遲放晏 所以成日去到都要排隊 變咗最後都係係apps挨運費叫外賣算😝~~~今日收工路過 即刻補償下自己下晝食唔到嘅遺憾 買返兩個咖喱飯返屋企試下😊~~~呢間餐廳主打和風輕食店 裝修簡約整潔 等餐時間唔會太耐 而且店員態度都唔錯 😄~~~和牛羅宋湯顏色好鮮艷 望落有種新鮮足料嘅感覺 牛肉軟滑 加上湯裏面有大量蔬菜 自然嘅酸酸甜甜令人感覺開胃🥒~~~牛肉咖喱嘅咖喱比較深色 濃稠中帶點點辣香 裡面有我最中意嘅馬鈴薯🥔粉綿粉綿的 好吃 而另一款雞肉咖喱 味道就偏甜少少 家中嘅小朋友好中意食 雞肉份量都唔少 配飯定麵包都不錯另外值得一提嘅係 佢哋嘅沙律菜好新鮮 雖然配沙律唔係好飽 不過都值得一試😁~~~一汁一菜 (中環)中環皇后大道中93號中環街市2樓243號舖
中環人的精緻速食
~~~
一汁一菜 (中環)
中環皇后大道中93號中環街市2樓243號舖