Evelynwyy
Evelynwyy
Level 4
2025-09-11
Follow
尋日同朋友去食呢間喺中環嘅黎黎巴嫩菜,食完之後我同朋友都覺得好值得推薦!

Shahrazad Mix Grill Meat(Small)
黎巴嫩菜嘅烤肉好出名,我哋就揀咗呢一個招牌嘅烤肉拼盤,雖然我哋揀嘅係細size,但係其實都好多,裏面包含咗各種各樣嘅烤肉,包括烤雞肉烤牛肉烤羊架同埋羊腸,旁邊仲會配埋個sour cream! 每種肉都燒到剛剛好,肉味好香濃!配上酸酸甜甜嘅酸忌廉醬一齊食,好味!

Lamb Mandi
另外我哋都揀咗呢一個羊推翻,一上菜嘅時候我哋都嚇親,份量好大,而且有一整隻大嘅羊腿,羊腿亦都燒到好軟腍,食落好鬆軟!最重要完全沒有羊臊味!佢哋嘅飯係用中東香米,比平時我哋食嘅米更長更幼,粒粒分明好好食!

Lemon Garlic Shrimp
呢個檸檬洋蔥汁蝦球都好好食!檸檬洋蔥汁,酸酸甜甜好開胃!蝦肉都好新鮮彈牙!不錯!

Traditional Roz Bil Laban
我哋仲特登嗌咗佢哋嘅傳統米布甸,呢個真係好有驚喜!我同朋友都好鍾意!個布甸有好濃郁嘅奶同芝士味,有啲似大白兔奶糖嗰隻味,另外亦都會有一粒粒米飯,好特別!

值得一提嘅係,佢哋每逢星期六日都會有一個無限暢飲嘅優惠,只要揀一道主菜加$150就可以兩小時無限暢飲普羅賽克起泡酒!若想三五知己嚟呢度一邊食飯一邊飲酒感受吓異國風情真係幾正!
Like
Ratings