2018-05-01 2187 views
今日同一班好耐無見既朋友食飯,其中一位中環返工既朋友已經預告咗佢會OT,咁就打算搵一間係中環既餐廳可以近近地好快去到,咁啱有朋友介紹咗呢間聽講裝修幾特別既餐廳,所以就決定咗食呢間,我地早兩日訂位想book八點半但已經無晒位,要九點先有枱。當日我就都早咗,八點十左右就到咗,諗住可以早啲入去食,但原來都未得,都等到九點一二左右先入得,因為入面都好爆場,仲要係星期五晚。入到去已經見到佢既裝修走中國宮廷風,都幾特別,牆邊仲有掛一啲格格服、古裝等,之後仲見到有人可以試著嚟影添。而佢其一道牆係會長播周星馳既電影。佢地Menu係聖旨嚟以下既份量係四個人食,一嚟到就係呢個表哥薯條,佢係有紐紋既薯條,食落去啖啖薯仔肉,而啲醬都好正,有啲似大板燒既醬料,食落去好夾,呢個好想再嗌多個豬八盛(咖喱吉列豬扒井) - 豬扒都幾有口感,又好大份炸軟殼蟹 - 幾好食,不過$88只有一隻就覺得性價比較低東海龍王(三文魚子三文魚井) - 三文魚好厚好新鮮椒鹽燒賣 - 有配一個醬,本身以為係千島醬,但原來食落去都幾辣,而燒賣味道都OK

佢地Menu係聖旨嚟

表哥薯條

豬八盛(咖喱吉列豬扒井) - 豬扒都幾有口感,又好大份
豬八盛(咖喱吉列豬扒井)
炸軟殼蟹 - 幾好食,不過$88只有一隻就覺得性價比較低
炸軟殼蟹
東海龍王(三文魚子三文魚井) - 三文魚好厚好新鮮

東海龍王(三文魚子三文魚井)
椒鹽燒賣
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
表哥薯條
豬八盛(咖喱吉列豬扒井)
炸軟殼蟹
東海龍王(三文魚子三文魚井)