2023-06-23 2245 views
中國風打卡特式菜一入門口,小編跟朋友就見到風雲亭,初頭打算打卡,點知店員話可以坐係亭內進食,小編同朋友超開心呀!🌸風雲擎天麵一上枱超正既感覺,打卡影相一流,店員會幫忙剪開再淋醬汁等耐脆麵變淋身少少食。仲有店員提議炸蝦要先食,就可以連殼一齊食,口感非常鬆脆肉質鮮甜結實。脆麵配埋醬汁十分醒胃,少少辣非常過癮。🌸川式回鍋肉小編揀左小辣,食落口唔會太辣,五花腩片完會唔覺油膩,椰菜炒得夠晒入味,仲有豆乾片索晒汁。🌸拔絲咕嚕肉超靚既芝麻拔絲球,拔絲球下面放超香脆肉質鮮嫩既咕嚕肉。拔絲配搭咕嚕肉一齊食有另一番風味呀。🌸炸饅頭擺盤非常之特式,用一艘船擺放著炸饅頭,用作打卡非常之靚,炸饅頭炸得好脆,而不膩,饅頭內有一絲絲感覺非常鬆軟,再點埋煉奶黎食,絕配!🌸菊花蜜非常濃菊花蜜,飲完喉嚨非常舒服。🌸洛神花茶既濃郁又冰凍既洛神花茶,超開胃。菊花蜜及洛神花茶均是用中國傳統酒瓶黎裝及迷你酒碗黎飲,別有一番風味!======詳情======麻辣風雲 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心10樓================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat
中國風打卡特式菜

🌸風雲擎天麵

🌸川式回鍋肉

🌸拔絲咕嚕肉

🌸炸饅頭

🌸菊花蜜
非常濃菊花蜜,飲完喉嚨非常舒服。

🌸洛神花茶
既濃郁又冰凍既洛神花茶,超開胃。

======詳情======
麻辣風雲 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心10樓
================

#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #旺角美食 #旺角好去處 #香港美食探店 #香港探店 #打卡熱點 #打卡美食 #著數報料 #中國風 #打卡餐廳 #風雲擎天麵 #拔絲咕嚕肉 #麻辣風雲
2023-06-21
Type of Meal