最近天氣又涼返少少 諗住去打下邊爐 食過好多間 見悶悶地 就諗住試d新野 咁岩係尖沙咀區 就俾我搵到哩間花月宮 見到門口裝修都幾精緻🥰有中國特色又不失時尚感 而且座位唔會好逼 傾計私隱度同放食物既空間都好足夠🤭開始揀食物既時候已經有驚喜 waitress會主動送上調味料盤 唔洗行黎行去 我地諗住食得健康少少 就叫左個養生豆腐白肉湯鍋 一黎到 已經聞到個湯底好香 好足料 忍唔住已經飲左啖☺️有藥材味 但味道唔會好搶 入面仲要好多白肉 令到個湯底會輕微帶甜跟住我地叫左個豬八戒玫瑰拼盤廚師將唔同類型既豬肉 放得好靚 整成玫瑰形狀咁 好想一啖食晒佢☺️☺️☺️☺️色香味 色已經令到我食慾大開 到味啦 佢個4個豚肉各有特色 不過有一個共通點 就係都有種鮮甜味 不過我最鍾意佢既黑豚豬柳梅 食完仲有陣 鮮甜既後勁 連醬料我都好少用到 本生隻味已經好夠我地仲叫左個風花雪月餃子拼盤 同樣廚師都係放得好靚🥰🥰🥰餃子有6款重慶辣子雞肉餃、韮菜餃、鮮蝦雲吞、鳳城水餃、野菌黑松露餃、蛋餃,各兩粒本人平時都鐘意食雲吞 哩個雲吞隻蝦既蝦味都好出 皮又唔會太厚 岩岩好 其他餃子都各有特色唔多敘述🥰最後叫左個 青梅竹馬 佢唔係

咁岩係尖沙咀區
就俾我搵到哩間花月宮