☢️久違既中伏食評☢️本身滿心期待食呢間望落幾Chill 既French lab, 原來佢真係Lab 黎架,我哋做左白老鼠。油封鴨髀係食過史上最乾爭爭嘅,紅酒煮梨酸酸地又幾開胃㗎,但成件事唔夾囉,out topic零分架。其他餐廳特登整啲雜莓嘅醬可以融入到鴨肉既味,可能佢做緊實驗稀稀地哋類似血水嘅紅酒汁會唔會令人反胃,好彩無事~ 煎比目魚伴薯蓉, 同預期一樣真係冇乜味,聞落仲隱隱約約有浸鹹魚味,唔通百幾蚊就食到分子料理? 加返啲鹽食係正常嘅,可惜佢啲魚皮煎得唔脆,口感介乎蒸同煎之間,唔識欣賞。最誇張係52蚊秘魯72%朱古力, 號稱fruity既味道creamy嘅口感,送上黎見到啲泡都心知不妙,飲落一言難盡,竟然令我掛住麥當勞早餐啲朱古力。 呢杯嘢飲係測試客人會唔會睇清楚description,如果仔細睇又估既話真係好驚嚇。杯人生Americano就係垃圾咖啡機同垃圾豆沖出嚟嘅貨仔又苦又澀。差啲唔記得杯差過金寶既餐湯,就咪鬼serve啦,是但求其煮都好飲過佢。______________________________🏠 French Lab📍 九龍灣常悅道20號環球工商大廈1樓13號舖 _
☢️久違既中伏食評☢️

🏠 French Lab