2019-04-09
行經中上環,今次到依道搵食。我好喜歡食粉麵,今次搵到間食車仔麵當dinner。店內以白色,簡潔為主,仲有特別字句。可能假日關係,未至於要等位。餐牌內不論麵底同配料種類多選擇。而飲品都細心地列明少冰,多冰,少甜。。。👨🍳👩🍳食物質素:🥟黑松露雞肉餃子,一咬黑松露味出晒黎,好濃郁。餃子皮唔算太厚,和料成比例😋。🐽豬軟骨受同行朋友歡迎,肥瘦均勻,肉質唔算嚡口,而且好大件。麻辣鴨血,依個辣同店內湯底的205辣醬有d唔同,冇咁辣,但變相有些麻😛。千杯不醉雞翼,用左酒去整,所以有酒味,但酒味再重會較好,雞翼size適中,雞肉唔嚡。咖哩魚蛋豬皮雙拼,咖哩香口,魚蛋係陳皮魚蛋,豬皮夠淋身。🔥205辣醬,真係食得辣既朋友仔先好揀,先有香味,一入口,辣味湧出,好味。🍜 碗粉分量足夠,但大食朋友仔都可以加麵底,加完真係好多。$55一碗,以地區性來講,唔算太貴,價錢適中。🛋️🛋️環境:以簡潔為主,坐位多,舒適感覺👦👧適合人數:2-6😋😋好食指數:3/5⁉️想買辣醬回家就未有喇,想食就要黎依到食。☑️依到由湯底,麵底,餸甚至飲品既特別要求都可以係餐單紙到剔。▶️星期六日去到中環,依到都係個既好地方食野,以地區來說,價
👨🍳👩🍳食物質素:
咖哩魚蛋豬皮雙拼,咖哩香口,魚蛋係陳皮魚蛋,豬皮夠淋身。
🍜 碗粉分量足夠,但大食朋友仔都可以加麵底,加完真係好多。
$55一碗,以地區性來講,唔算太貴,價錢適中。
🛋️🛋️環境:以簡潔為主,坐位多,舒適感覺
👦👧適合人數:2-6
😋😋好食指數:3/5
⁉️想買辣醬回家就未有喇,想食就要黎依到食。
▶️星期六日去到中環,依到都係個既好地方食野,以地區來說,價錢唔算貴。
⚠️收9點