2013-10-15
經朋友介紹下來了這間新開的蒸飯店食LUNCH, 地方不大, 但環境還是乾淨企理的. 一個SET LUNCH有一飯一餸, 仲可以加$8外加老火湯/ 腐竹糖水/ 羅漢果, 價錢都係由$3X去到$5X. 對於係中環食個翠記SET LUNCH都要$7X賣單呢度個COMBINATION真係幾抵! 個餐牌有6-7個菜選, 而且老闆仲話會時不時UPDATE下個MENU tim~~~但始終第一次幫襯, 我選咗最穩陣既瑤柱玉碎蒸蛋飯餐配腐竹糖水~好驚喜呢! 蒸蛋ARM ARM好, 唔會太老或太水, 好滑滑~ 仲有個底有好多肉碎同瑤柱~而且碟野用瓷碟去蒸同上, 熱辣辣又無咁易凍~ 老火湯好香, 有湯渣唔係一味得個鹹字, 最緊要飲完唔口渴!成個餐好有住家飯FEEL呢~最後個凍既腐竹糖水都唔錯, 又唔會太甜, 飯後飲完無咁熱 其實呢次食都差唔多半個月前既事了~想寫食評, 但原來OPENRICE當時仲未有呢間鋪~ 跟住我又帶過其他朋友去試, 佢都話雖然遠咗D, 但真係唔錯呢 希望老闆多多加油喔!
成個餐好有住家飯FEEL呢~
最後個凍既腐竹糖水都唔錯, 又唔會太甜, 飯後飲完無咁熱
希望老闆多多加油喔!