2017-08-05 343 views
Calbee相信各位一定由細食到大,由一包包零食做到實體店面,更開到黎香港,即炸香噴噴 熱辣辣,真係吸引到一大班卡樂B迷去朝聖。話明香港店,一定要有返個香港區限定既口味。香港特色口味避風塘香辣味。今次我就揀左波浪大切。因為人比較多,所以見到都有薯片炸定放左係度。當落左單之後先會去調味,唔好睇好似細細碗,但份量都好多,而且每塊都好完整好大塊,調味粉岩岩好,夠辣又唔會死咸。而且薯片好新鮮好脆,又唔會好油膩。食到lamlam脷,但2個人share就岩岩好啦,如果1個人可能會有點兒多。即炸原味薯條,呢個簡直係世界第一既薯條,新鮮炸起外脆內軟,薯蓉夾雜左小小雜菜粒。一筒有大約超過20條,份量都唔少。真係未有試過比它更好食既薯條,覺得薯條比薯片更出色。
話明香港店,一定要有返個香港區限定既口味。
香港特色口味避風塘香辣味。今次我就揀左波浪大切。
避風塘香辣味波浪大切
因為人比較多,所以見到都有薯片炸定放左係度。
原味薯條
2017-08-04
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$30 (Tea)
避風塘香辣味波浪大切
原味薯條