2019-06-30 624 views
聽同事講龍麵館啲嘢食幾好,果次佢仲見到大廚巡舖問食客攞反饋,閒聊左幾句印象唔錯。今日難得同成年無見嘅舊同事聚餐,就決定去呢間啦😊中午一點,見到唔係好多食客,half full 左右,鋪頭都幾大,不過坐得唔係好舒服(方枱木凳),同埋都有啲嘈。四個人食咗幾個點心,同埋炒粉麵,嘢食都覺得冇乜特別(但係就偏貴,不過中環食嘢有邊度唔貴呢😅)。 以下講幾款值得一試嘅點心:1. 黑松露芋角其實呢佢就冇乜黑松露味,但係賣相就好靚,炸得好鬆脆,啲芋頭又唔會好封喉,唔錯!2. 茶燻素鵝呢個好香茶熏味,正😍 不過道菜就凍左少少,同埋佢啲腐皮口感都實左少少3.濃湯鮮竹卷呢個鮮竹卷係我食過咁多間最好味嘅鮮竹卷!好鮮甜嘅龍蝦湯,加上佢肉餡好爽口彈牙,上面仲有啲蟹籽襯托,味道口感一流!4. 叉燒腸呢隻圓形嘅腸粉賣相夠晒特別,叉燒都唔會太瘦好有蜜味,不過個腸粉皮就做得未夠薄啦!始終性價比唔高,試過一次就夠啦!

1. 黑松露芋角
黑松露芋角

2. 茶燻素鵝

茶燻素鵝

3.濃湯鮮竹卷
濃湯鮮竹卷

4. 叉燒腸
即拉叉燒腸

始終性價比唔高,試過一次就夠啦!
茶燻素鵝
濃湯鮮竹卷