2019-03-16
話說前日同朋友諗住去油麻地食個自助餐,但朋友加班搞到8點幾先放工.. 果度930 完場,無理由甘傻仔去蝕架嘛..(事關我都幾大食.. 太短時間實食5飽)甘好啦,我地就沿路搵野食.. 行過一間燒肉既本身想試,點知要等位.. 甘5想等就繼續搵.. 創興又5想食,就繼續行,最後就見到呢間牛氣。門面睇落都5算差,門口條友見我地望,都識招呼我地,同講出重點,甘岩有位呀!我地一行三人上到去,因為計時入座開始,所以門口要揀定食啲咩。門口果位靚女都有介紹我地,佢推薦中間價位既,都算公道,但今日難得朋友見面,我地決定食好啲! 叫左最貴果個388plan,其實都仲平過牛陣牛摩果啲..最重要388有廣島蠔食,我鍾意!哈哈先講下佢既海鮮,有蝦,應該就草蝦黎~新鮮呢,就無架啦,但肉質5會霉,蝦肉都實淨既。有帶子!呢個真係要開新段寫,佢粒帶大超大粒,而且滾完食完全無起絲,真係彈牙架!我地全晚叫左超過20粒順帶一提,呢間野黎野都好快手,追加野好快就來,都幾抵讚!松葉蟹腳。老實講我麻麻地,個人比較鍾意自助餐既凍食蟹腳。佢呢度啲蟹腳水平一般,無咩味。青口,普通貨仔,同百佳惠康雪櫃買既差不多。未至於5好食,但5特別。最後
最重要388有廣島蠔食,我鍾意!哈哈
有帶子!
順帶一提,呢間野黎野都好快手,追加野好快就來,都幾抵讚!
最後梗係廣島蠔啦!比想像中既好食,其實一般既火鍋好多都有,至少我牛摩都有食,但呢度比較之下好食啲,牛摩拎出來仲係冰狀況,拎黎扑人都仲得,亦因為甘太重雪味,5好食。呢度相較本身無好似佢甘,食落蠔味重好多,缺點係縮水縮得好勁.. 滾果一陣就縮到蠔屎甘..
海鮮整體不錯,可以一試!
其實仲有魷魚,但我個人麻麻地,果晚無食,所以我5多加評價啦。(公道架嘛)
⋯⋯
講完海鮮,講返個重頭戲啦!話哂呢度都叫牛氣,梗係以食牛為主架啦!
賣相好正,脂肪分佈均勻,食落5會太肥,又5會太廋,絕對可以講係好食!起初都有點時油,但食多兩舊試左無點,發現完全5需要點,佢本身牛味夠,而且無雪味!388任食來講,真心推薦! 大約等於牛陣468果個
至於佢啲豬係黑豚肉,其實都好好食,但因為啲牛太好食既關係,我食左一份就無再點啦~
至於佢啲雞件.. 我食左一件,真心講句,你黎都5會係為症佢,所以.. 算啦
最後佢仲有三文魚刺身任叫,我地本身都好三文魚,所以都叫左幾次。
佢三文魚其實幾好食,夠厚身,但切視來賣相就真係麻麻地.. 始終人地5係專做呢啲,所以我體諒既。
野飲任飲,除左呢啲仲有5少熟食同配菜任食,但普遍間間呢啲火鍋放題都有既野,我主攻既係以上呢啲,果啲其實貨仔我5多講啦,我相信去都5係為左配菜卦..
值得一提既佢有得自製窩夫同埋綿花糖!
但我地三個都無咩興趣,無試到。
今次係甘多啦~! 下次食第二間好野再同大家分享啦!