2019-05-17 176 views
前日我和一班好耐冇見嘅好朋友相約食飯突然有人提出話想食印度菜然後就提議尖沙咀寶勒巷的一間新開的印度餐廳。我們對印度菜的認識不多而餐牌上的食物都係辣和炸為主。一開始我們點了些特色飲品,印度奶茶和Mango Lassi,這個芒果飲品非常特別飲落去酸酸地好似飲乳酪嘅感覺,不過佢係用新鮮芒果製成非常香滑而且好濃厚芒果味,之後點了幾個頭盤,印度烤雞塊、烤芝士和炸洋蔥,三個頭盤我覺得炸芝士比較特別。我們一行八人所以點了多款不同的印度咖喱,有雜菜咖喱、雞咖喱、蘑菇咖喱、每一樣都精美好食。印度薄餅方面除了一般原味之外亦都有薯仔烤餅和蒜蓉芝士烤餅味道都相當特別。但最特別的一個套餐中間有一大碗飯傍邊有八至十種唔同嘅醬汁上邊仲有一兩塊薄餅俾你點嚟食感覺幾得意,是一個不錯的印度食品嘅體驗😀😀
2019-05-15