紅磡真係唔少臥虎藏龍既小店🤣 鍾意發掘唔同小店感覺CP值好高👍🏻 今次想介紹呢間上海菜雖然店鋪比較小 但係設計異常地舒服重點係好光猛✨ 菜式有種親切感住家的風味 特別推薦嫩雞煨麵🥰 係有水準既Comfort Food 🏠⭐️ 嫩雞煨麵 🐔奶白色嘅湯底好濃郁 奶油香偏濃🤍 鹹度稍為重手但可接受😅 反而雞粒同白菜嘅調味比較輕 所以中和返出奇地岩岩好🥬 雞肉足料而且夠嫩滑 有種暖笠笠既感覺😛⭐️ 菜肉餛飩麵 🥟麵底幾清澈🍜 麵條係普通嘅上海麵 軟硬度合適 菜肉餛飩有一般Homemade水準 未算太大亮點🤪⭐️ 雞絲粉皮 🍗份量以小食黎講不算少🤫 粉皮夠爽口同滑溜 但係麻醬有少少重同單調😮
嫩雞煨麵

⭐️ 嫩雞煨麵 🐔