2019-01-13 311 views
上網見到食評都幾好,於是把心一橫就去呢度試吓。畢竟荃灣好少一間能夠傾到計,舒舒服服嘅上海店。侍應話原來要限時嘅,只可以食90分鐘,於是就點左幾個餸,同埋我最期待嘅高力豆沙。蟹粉小籠包:真係第一次食蟹粉小籠包可以多油到爆出嚟。入面湯多之餘,蟹粉只係小籠包上面一個小點點,原先本來好期待裏面滿滿嘅蟹粉味,原來係冇的。個人覺得唔係好值$20。因為基本上同普通嘅小籠包冇分別。高力豆沙:本來最期待已久嘅高力豆沙,原來係最令我失望嘅。當我用之叉吉落去個高力豆沙嗰度,入面竟然流出一啲水嘅物體,水帶有少少豆沙蓉,我已經覺得有少少中伏。點知完全冇豆沙味,失敗!最令我失望就係呢兩樣野囉。而其他都不過不失。侍應嘅態度都算良好。

蟹粉小籠包:
真係第一次食蟹粉小籠包可以多油到爆出嚟。
因為基本上同普通嘅小籠包冇分別。

高力豆沙:
本來最期待已久嘅高力豆沙,原來係最令我失望嘅。

2019-01-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner