2021-10-06 982 views
正在進行18/6 斷食,多數2點後先食午餐。可以避開午餐繁忙時間,唔使迫人,有時食下午茶仲慳返小小🤣🤣言歸正傳,今日行放去葵興,對野菜咖哩呢間嘢聞名已久,不過未有機會試過,之前唔係佢冇開就係唔啱時間。今日大約三點三到葵興,仲未食飯,一於試吓佢。由於唔係飯市時間,唔使等位。環境就真係可以不提。落完prefer, 等左5-10分鐘店員拎埋來。我叫左咖哩牛肋條飯。一睇份飯量偏小,薯仔有5-6塊,牛肋6-8塊咁上下。老實食完有小小唔飽😓 味道方面,日式咖哩甜係預左,好在唔過份,亦唔會甜到好唔舒服。汁係比較流質。牛肋夠淋唔散,都入味。薯仔夠淋,入味唔會溶晒。總體10分滿分會畀7分。
咖哩牛肋條飯
咖哩牛肋條飯