2019-12-26 831 views
忽然想食放題,近來社會氣氛環境不是太好,所以好多時之前成日排隊嘅餐廳,而家都即日可以book到位,今日就試吓平時成日排晒隊既,大吉屋好多人都好熟悉,分左幾間不同的名,食物有小小變化,但今次第一次到殿,價錢相對貴小小當然期望會高點,門口位置有自助區,有飲品櫃,沙律凍食區,水果甜味區,和海膽手卷即包區。海膽手卷值得讚,有海膽味新鮮係比較Cream,我個人喜歡,即包即食紫菜非常脆👍🏻熟食區,有小朋友非常鍾意嘅咖喱魚蛋,脆薯格,滷水雞翼,估唔到個滷水雞翼味道都幾唔錯可以,另外有蒸魚同肉就無試另外電話點單基本上同其他大喜屋分別不大,刺身有帶子👍🏻赤背,拖羅都算新鮮,長腳蟹一隻腳分開幾段上,當幾分好神奇。有一個魚嘅薄切個醬汁一般。熟食:吉列蠔有驚喜,粉漿薄蠔大粒又不硬天婦羅冇乜特別正常👍🏻可能今日食嘅食物都係熱熱地,唔係做定好耐的感覺,所以質素都接受。博燒牛味道OK,鐵板芝士蝦好味,清酒煮蜆值得推介啲蜆非常大隻,花甲粥個味有啲怪怪地,所以無食到,椰子雞湯正常,反而咖喱炒蟹非常失望因為之前食過一街之隔的極上大喜屋,咖喱炒蟹非常好味,當然明白唔同廚師煮出嚟嘅味道未必一樣,但係極上大喜屋的咖喱炒蟹味道非

另外電話點單基本上同其他大喜屋分別不大,

刺身有帶子👍🏻赤背,拖羅都算新鮮,長腳蟹一隻腳分開幾段上
,當幾分好神奇。有一個魚嘅薄切個醬汁一般。

熟食:

吉列蠔有驚喜,粉漿薄蠔大粒又不硬
天婦羅冇乜特別正常👍🏻可能今日食嘅食物都係熱熱地,
唔係做定好耐的感覺,所以質素都接受。

因為之前食過一街之隔的極上大喜屋,咖喱炒蟹非常好味,當然明白唔同廚師煮出嚟嘅味道未必一樣,但係極上大喜屋的咖喱炒蟹味道非常出色
,諗住同一間集團應該差唔多,但係個味道係完全唔同,最後個花膠雞湯都OK。

最後甜品有幾款不同味道嘅雪糕
生果選擇,整體來講都不過不失,價錢比起極上貴少少,食材上多啲貴嘅例如海膽,帶子刺身等,不過我個人會食返極上大喜屋,因為整體刺身同熟食都相對好食同埋平均水準,仍然好掛住佢個咖喱炒蟹味道