2019-11-29
同朋友行完宜家傢俬買野之後,因為有免費泊車,咁就當然係e個商埸食埋先啦!見到這間餐廳大受好評,咁就試下啦!坐低之後店員會問你飲咩茶,他說會係自己獨立沖飲呀!我地兩個都選擇左烏龍茶,烏龍茶非常甘香。之後就點菜啦!我們點了生煎包,百合炒秋葵,酸菜豬肚雞,牛肉手拉麵及龍蝦湯包。百合炒秋葵非常香口,但味道較咸,師傅重手了一點點,如果輕手少少應該幾合味道。牛肉麵麵質也算彈牙,但湯味道較淡,不過最大問題是湯不夠熱,是暖的。酸菜豬肚雞,我們點了微辣,這個味道較好,酸菜味道非常出,雞也非常入味,底部有些薯粉及薯條襯托,絕對合格。生煎包,薄薄的皮非常有口感,裡面的肉也非常足料,肉湯清澈又鮮甜;肉餡紮實又足料,加上外皮厚薄適中,推介。最後是小龍蝦湯包,我無份食,但係朋友都話正,有去上海食嘅感覺,會再黎幫襯。