2013-02-20 446 views
第一次係上水放題,都唔錯!本來叫我地上閣樓,但由於友人先前在閣樓有不愉快經歷,所以決定等位!點知一等就等左半個鐘!入到去,即刻叫左刺身食^_^一上刺身,我同友人顯然十分驚訝,因為刺身係用個好細既白色碟上 都唔理啦 照食啦!三文魚ok啦,不過真係厚左啲!甜蝦本來我以為佢無比我,點知仔細一看先搵到,可能甜蝦真係太迷你!其他刺身就無試到,因為我唔食!壽司都唔錯,特別係風味船,真有風味!但係味付螺肉壽司十分可愛,因為佢只係包含一粒螺肉,一塊紫菜同一粒飯。。可以加多啲螺肉嗎?其他真係唔錯,起碼無之前其他人所提及的灰色火炙三文魚壽司!石豚屋最大特色之一係中菜,好難係其他放題搵到咁多中菜!不得不介紹既就係蒜片牛柳粒,火候好足,食個時仲好熱,不過等哩味菜等左接近45分鐘!椒盬鮮尤好明顯是番炸的,不過味道不錯馬拉盞炒油麥菜真係一流,馬拉盞調教得好有水準,但係啲菜老左小小口水雞好正,真係有麻辣既感覺!香茅豬扒好夠味,值得一試。燒物係重災區,不堪入目!串燒美國牛肉仲有血,好恐怖!燒青魚係煎既,麻麻地燒金菇牛肉卷小得可憐。。尤魚鬚係一啲味都無,連調味都無,好似食左橡根多春魚係爛既,個頭呢????炸物都唔錯!特
第一次係上水放題,都唔錯!
入到去,即刻叫左刺身食^_^
三文魚ok啦,不過真係厚左啲!
其他刺身就無試到,因為我唔食!

壽司都唔錯,特別係風味船,真有風味!
其他真係唔錯,起碼無之前其他人所提及的灰色火炙三文魚壽司

石豚屋最大特色之一係中菜,好難係其他放題搵到咁多中菜!
椒盬鮮尤好明顯是番炸的,不過味道不錯
口水雞好正,真係有麻辣既感覺!
香茅豬扒好夠味,值得一試。

燒物係重災區,不堪入目!
串燒美國牛肉仲有血,好恐怖!
燒青魚係煎既,麻麻地
燒金菇牛肉卷小得可憐。。
尤魚鬚係一啲味都無,連調味都無,好似食左橡根
多春魚係爛既,個頭呢????

炸物都唔錯!特別天婦羅,炸粉唔會太多,讚!

服務方面,店内一位發音微有不正的女人(應該係經理)不斷催我地走,但明明兩個鐘都未夠!last call都上唔齊,我追左日式炸豆腐足足五次,但那女人只說有單。。然後催促我地埋單!
不過其他待應態度也十分好,很親切很和藹,値得一讚,要keep住!
不得不提的是,壽司部的師傅也十分親切,我搵唔到厠所佢好親切咁教我去,周不時對我相視而笑,態度良好!

總括黎講,除左燒物同個位強國女經理之外,都真係唔錯!
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
  • 蒜片牛柳粒