2018-02-28
久仰大名,夜晚11點幾,都仲係有人排隊買飛,一街三舖都坐滿人真係不得了,本人對車仔麵一向無乜興趣,最主要坊間好食果d都係辣或咖哩而出名,但本人係少少辣都食唔到。呢間米豬蓮車仔麵,d餸既數量選擇真係冠絕全港,佢多之餘仲要係有水準,好多朋友推介蘿蔔同牛腩,但我今次就試左瑞士汁油麵3餸:豬手,豬油渣,瑞士雞翼麵好正常,份量正常,大食者一定唔夠。瑞士汁好掂,唔會甜過龍,同埋最緊要唔會食完好口渴。瑞士雞翼夠入味,唔會硬身鞋肉,唔會太細隻,食完真係想再添食。豬手兩大舊入味,佢一舊等如其他店既兩舊,肉不多,但非常抵食。豬油渣方面一定好過前少少間老字號油渣麵,同埋佢d油渣都幾大條,但個人認為d油渣可以有少少肉會更正(本人係英記粉絲) 。最後加支蔗汁,正常無特別。呢間車仔麵非常適合唔食辣人士,性價比極高,價錢同坊間相若,但餸既味道同選擇已經贏晒所有車仔麵店。唔好期望坐得舒服,因為好多人流量快同埋係搭枱,店員見食晒就好快手收野,食飽就好快d走,唔好阻住食友食好西。😊
麵好正常,份量正常,大食者一定唔夠。
瑞士汁好掂,唔會甜過龍,同埋最緊要唔會食完好口渴。
最後加支蔗汁,正常無特別。
豬手 豬油渣 瑞士雞翼 油麵 瑞士汁