2010-11-11
睇草猛, 順便試下黃生開設茶餐廳. 平時睇佢寫野, 佢話自己管理下屬非常好. 點知去到茶餐廳D待應不知所謂首先我自己一個人入去坐低先, 入面只有幾個人, 坐低5分鐘先有杯茶俾我. 之後一直都無人理我. 呢樣唔緊要, 因為我男友還未到. 我又咪諗到食咩.無人走埋理問我呢樣個樣 係我等人既期間, 見到D侍應同廚房傾計, 坐係好入既客人要走出來同佢地講落單, 佢地先走埋去. 或者經理叫到佢地先走埋去落單. 只有俾杯茶個果亞姐同經理先自己主動做野等齊人後叫個男侍應埋來落單, 我要蛋魚片三文治, 佢話無魚片. 咁我地問佢蛋治仲有咩野夾係好味又出名架. 佢竟然答我地"您鐘意夾咩到得". 話真係俾佢激死, 我男友見佢咁既態度就快叫一個無骨海南雞脾飯套餐就叫佢走之後, 當我再落單時, 叫左俾茶個果亞姐埋來寫野, 佢見我唔知食咩好, 就好耐心介紹其他食物俾我最後我選出前一丁面餐,, 我地問佢面包要烘底, 佢話好, 又不用加錢. 點知咁就出事啦. 第1次幫我地落單既男待應(肯定好細個)就好大聲同俾茶亞姐講"個餐個面包一直有烘底架啦, 寫咩烘底呀"之後係到狂笑, 其他待應都好大聲和應 但亞姐仲笑笑口答"係呀
最後我選出前一丁面餐,, 我地問佢面包要烘底, 佢話好, 又不用加錢. 點知咁就出事啦. 第1次幫我地落單既男待應(肯定好細個)就好大聲同俾茶亞姐講"個餐個面包一直有烘底架啦, 寫咩烘底呀"之後係到狂笑, 其他待應都好大聲和應 但亞姐仲笑笑口答"係呀係呀" 之後走埋來同我地講"唔好意思呀, 面包係有烘底架....." 我見到個一班唔做野既侍應火到理埋, 真係亞姐唔記得左唔駛講足3個字呀, 尊重下對方呀
食物方便, 好普通. 無骨海南雞脾飯, 唔係俾完整雞脾我地, 都唔緊要, 貴咁多唔好俾咁多雞胸我地呀. 伴菜係又涼又硬. 應該係未熟
我既出前一丁就無咩特別, 牛肉係軟滑, 個汁可以
下次唔會再來,
仲有如果黃生有睇呢個食評, 唔該好好管理班年青侍應同埋魚片要入多D貨, 謝謝!!!