2020-06-13 21 views
今日一家放假 😌😌大把時間咁就決定咗去打邊爐啦。最近見到好多街度都有呢間鋪頭嘅poster,咁亦都喺重慶好出名嘅餐廳。上次食完今次再黎回味下 ,上到嚟呢因為晏晝比較後嘅時段,被安排咗窗邊位置咁望出去個景都唔錯好開陽好舒服😆😆呢到用apps落單 ,好方便架 😃😃入到就有糖水食啦 ,行到甘攰食一啖糖水 慢慢揀 !!我地揀左鴛鴦火鍋🍲有辣有唔辣一邊麻辣一邊豬骨 ,兩邊湯底都非常之香口美味辣嗰邊辣到個嘴好麻 好過癮食得辣嘅真係會食得好滋味。首先第一個必須要講嘅就係 👇🏻👇🏻期間限定嘅鮮活海蟶兩個人一開始只係叫咗半份,食完之後好食到 🥰🥰 要再encore再叫多半份,非常新鮮食落爽口彈牙又肥美,完全冇沙,絕對係可一可再之後安格斯肥牛脂肪同肉嘅分佈比例非常平均,唔肥又唔瘦、食落香口同場加映黑毛豬都係一樣,脂肪分佈比例非常平均,又香又爽口 再黎食下珊瑚蚌,非常新鮮,又爽又彈,真係搵唔到一個挑剔嘅地方 鵝腸呢,雖然唔係掛喺度咁樣出嚟,但係睇落都好新鮮616就食得啦 ,又爽又彈 唔有蘇味 最後,我覺得 呢間嘢最好嘅地方就係可以半份半份咁叫,兩個人去食嘅時候又可以嗌多好多唔同種類嘅食物,唔需要淨係嗌三
今日一家放假 😌😌大把時間咁就決定咗去打邊爐啦。
上次食完今次再黎回味下

呢到用apps落單 ,好方便架 😃😃

入到就有糖水食啦 ,行到甘攰食一啖糖水 慢慢揀 !!

我地揀左鴛鴦火鍋🍲有辣有唔辣
一邊麻辣一邊豬骨 ,兩邊湯底都非常之香口美味
辣嗰邊辣到個嘴好麻 好過癮
食得辣嘅真係會食得好滋味。

首先第一個必須要講嘅就係 👇🏻👇🏻

期間限定嘅鮮活海蟶

同場加映黑毛豬都係一樣,脂肪分佈比例非常平均,又香又爽口

最後,我覺得 呢間嘢最好嘅地方就係可以半份半份咁叫,兩個人去食嘅時候又可以嗌多好多唔同種類嘅食物,唔需要淨係嗌三幾個餸就玩完,而且晏晝淨係食咗600蚊 ,免鍋底費,非常抵食。