2009-09-21 56 views
我一向都係openrice都係只看不寫,但尋晚既經驗令我下定決心一寫要寫食評,等大家小心揀食二星期前跟同事去過大圍食我初次的小肥牛,朋友點了沙嗲湯底,我覺得沙嗲味濃,很好味,於是昨天跟同學飯聚便提議去小肥牛,由放同學多數住港島,於是便去灣仔的小肥牛,當然亦點了沙嗲湯底.牛肉一到,第一時間碌件食下先,我打邊爐一向食湯底味唔加豉油,點知一食,淡得可憐,一的沙嗲味都無.於是我向服務員投訴,話個湯底無味,佢同我講,我地有標準嫁,我話不如你自己試下,佢話你覺得淡可以加沙嗲醬,不過要$8,我唔係比唔起$8只係無理由佢地比客既湯底可以淡成咁,所以我要求佢免費幫我加,佢又再講佢地有標準,我問佢,你地係咪間間分店都唔同標準,佢話間間都一樣.我就話點解我兩星期前係大圍食過唔係咁既味.跟住佢走左去同個高級的既講,一陣返黎話幫我加返,我講聲"唔該"點知隔左一陣,佢連埋個高級的既黎問我咩事,我再重覆,話個湯底無味,佢再講,我地有標準,我火都黎,再問佢你地係咪間間分店都唔同標準,佢答我唔係,我再講點解我兩星期前係大圍食唔係咁既味,佢都係答返我,我地有標準,我講,夠啦,你唔肯加就算,我都唔會再幫襯你食完第一輪的野,

食完第一輪的野,我都唔再加單.

我覺得呢間灣仔分店真係影衰晒小肥牛,我其他同學食過北角的都話個湯底唔係咁,總之呢間無下次
淡如水的沙嗲湯底
2009-09-20
$65 (Dinner)