最近對中午、下午茶任食特別有興趣,基本上附近行過、聽過嘅都有望過,依間火鍋花錢做梗大個廣告牌我當然有留意,基於佢資料上係開五點,價目表、宣傳單都係,而地點係出名上落麻煩,晚市排隊要一個鐘嘅大鴻輝!除非跟大隊食,否則夜晚我絶唔去浪費時間。但今次竟然團購出午市,仲要3.5個鐘?超長時間!雖然望落唔多野食,肥牛係最平款,計落每位都近一百蚊,但難得火鍋任食可以慢慢嚟,仲要假日適用,見有時間就買了。明明依個團購網轉玩無紙兌換好幾年,都俾我選中一間要印出嚟,家吓突然要印野真係唔易。準時十二點到,全場兩個人,一個似經理係收銀位,一個推梗車仔仲開梗場,基本都放好晒,係未有用具,客自然未有,落咗個泡菜湯底,以得我一枱都叫等咗震,仲要唔係熱湯,雖然個鍋大大個好好烚,但大佬等得佢嚟,你地都開好場食一人一煲,我個煲仲要唔夠味,水(我當你係湯)加泡菜姐,得個少少,平時D鍋就夠,你梗大個鍋至少落多倍呀?加湯仲要加清湯,最終都係醬料區處理。首先強制兩份肥牛、一份豬,一份雞,質素麻麻亦無期望,配料基本佢寫都有,唔見蟹爪肉棒、蓮藕,白菜苗,無黑椒牛筋丸得牛丸,腸得一款以為係普通腸仔,咬落有芝士味,但唔似美式芝士腸,用料

首先強制兩份肥牛、一份豬,一份雞,質素麻麻亦無期望,配料基本佢寫都有,唔見蟹爪肉棒、蓮藕,白菜苗,無黑椒牛筋丸得牛丸,腸得一款以為係普通腸仔,咬落有芝士味,但唔似美式芝士腸,用料唔差有驚喜,丸、魚皮餃、魚腐等食得出係靚貨,芝士丸香濃芝士味,魚肉春卷唔洗去南記,菜類有羽衣甘藍,耶菜仔細細粒,手指大胡蘿蔔,黑松茸都有!樣樣計磅都貴過佢碟肥牛。欣賞佢瓜類切得夠薄,職員抹完野兩個雪櫃落咗簾黑人問號,要留意佢唔會加野,有幾款我接近攞清先入兩枱客,佢唔加又唔攞走個盆,真係難睇。

罐裝飲品十來種,都係基本野,佢話有嘅樂天唔齊款,熱茶寫明要問職員攞。甜品只有寫明嘅Milk Top雪糕,三款問職員先知係芒果、云呢拿,抹茶,都唔係佢寫嘅款,云呢拿快見月光,雪櫃門卡住好難開,溫度好低練腕力,勝在依個牌子都係酸甜味,開胃完又可再食,時間話梗快就過!

唔好介意我梗留意佢兩個職員,真係好奇點解加咗午市唔改宣傳?團購寫係得星期五唔做,除咗我依枱三點有一枱似有Book,聽到食到五點,臨走前入多枱,價目表睇咗震先決定,無人知下可能星期六、日多幾枱,但依個人流無可能叫人專程早返工,應該係本身已要人係度,不如做吓生意,但多人又搞唔掂,所以唔改宣傳?兩人輪流放飯,一個接近長坐,一個左抹右抹,大半時間企係度睇電視,期間攞牛嚟順便收下碟,收過兩次貨,唔知幾時多咗個人係收銀排排坐,只想講佢地返早真係正!