2020-10-29
難得同家姐食飯,因為佢揸左車🚗既關係,決定黎里間bookmark左好耐,係工廠大廈既cafe,雖然地方有少少唔方便,但好彩黎左炸!因為黎左一定唔會後悔。😆一入門口,就見到個花牆,仲可以打埋卡,就算唔打卡,見到甘靚既花牆,心情都好哂!😎除咗花牆之外,門口都擺左啲消毒酒精同糖🤩,食完野驚口有異味既話就可以食返粒🍬,好貼心。🥺家姐鍾意食鰻魚,所以主食我地點左一個「招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯」。我平時係唔鍾意食鰻魚,但里個鰻魚飯係連我都覺得好味!😋鰻魚大大塊,而且好厚身,啲蛋既熟度岩岩好,好香又唔會鞋,連埋啲木魚絲,成個飯變到勁香口。另一個主食就叫左「墨汁意大利飯配煎北海道刺身帶子及煙三文魚」,啲飯每粒都充滿墨魚汁既味🦑,帶子同三文魚都好新鮮。叫主食就可以加$68,有一款小食+龍蝦湯+甜品。小食應該指定左係「秘制香辣雞塊」,香辣雞既味勁似m記既脆香雞翼,辣辣地加埋美乃滋,表面亦炸到好香,除左好味諗唔到第二個字!👍🏻龍蝦湯勁有龍蝦味🤣,雖然好似好廢話甘。當日既甜品係芝士蛋糕,本身食到尾覺得好飽,因為啲主食都好大份,想放棄里件蛋糕,但食左啖又覺得好好味,芝士味濃,面有啲Oreo 碎,中和芝士既
龍蝦湯勁有龍蝦味🤣,雖然好似好廢話甘。
另外仲叫左份三式薯條,有三款口味既source(蜜糖芥末,茄汁,黑松露),啲薯條炸到勁香脆,仲係脆嫁!😭好多burger店既薯條都唔夠里到既好食,我私心pick黑松露source,真係冇得輸!👍🏻👍🏻👍🏻
真係比預期更好食,會想再返黎encore.🥺