2020-08-26 587 views
由於同行嗰位唔食牛,為咗方便同佢share,就叫咗個羅宋豬湯配螺絲。叫得做羅宋湯專門店,期望同要求一定會比較高,果然不負所望,個羅宋湯真係好得!!!同出面飲過嘅「羅宋湯」好唔同,個湯好濃,好香番茄味,而且十分足料。羅宋湯就點都會有啲辣,呢個都有少少辣(我唔係好食得辣,但都接受到)。個廚真係好叻,識得用螺絲粉,個螺絲粉嘅坑紋可以吸到湯汁之餘,粉身又可以保持到煙韌。 而佢塊豬肶肉更加值得一讚,好似食緊日本拉麵啲叉燒咁同行唔食牛嗰位叫咗個紅菜頭湯。呢個湯都係好足料,不過同羅宋湯比就清好多,中意清清地可以試下。同行嗰位就加咗豬肶肉,佢都係對塊「日本拉麵啲叉燒」讚不絕口
而佢塊豬肶肉更加值得一讚,好似食緊日本拉麵啲叉燒咁

海派羅宋湯(豬)配螺絲

同行唔食牛嗰位叫咗個紅菜頭湯。

健怡紅菜頭湯配豬肶肉
海派羅宋湯(豬)配螺絲