2009-08-02 9 views
星期五是弟弟生日, 之前在 OPEN RICE 網看到此處好評如潮, 又有 coupon, 加上朋友去年食過都話好,原本抱住唔理身型爆漲 , 唔理什麼卡路理 , 什麼超標的心態去食一餐好的 , 勁的 , 點知有些兒失望 ~~~ 在食物桌行一個圈已經看齊有什麼食了, 供選擇種類不多, 特別是熱盤, 只得幾盤不能吸引我們興趣 , 只見BOSS食了小小, 又飲了半碗好像叫番茄XXX湯, 佢話不用再試了. 在選擇小的情況下唯有改進攻刺身, 海鮮... 嘩~~ D食慾即刻翻來, 即刻加分....... 弟弟和我至愛 D 翡翠螺好大隻 , 好新鮮, 好正, 單單我們兩個人最小食左20隻女兒就看中生蠔, 雖然細細隻, 但亞女話好鮮甜 , 一向唔食蠔的我都忍唔住食一隻, 真係OK 喎亞仔就攻刺身 , 嘩~~ 好大片的八爪魚, 北寄貝, 仲有巨型帶子(此物好搶手, 行了幾次先取到) 食完第一回合, 用coupon送的焗龍蝦來了, 個樣都OK好靚, 但原來無嘜龍蝦肉食的, 切成了好細粒, 不過味道算OK啦 蟹腳雖然比較瘦削, 但D肉質雖然瘦削了一些, 但鮮甜, 唔同人家只得個咸字 仲有

仲有D好似是雞肉的燒烤, 廚師介紹要加D肉入去個中東包一齊食, 又幾好味喎
西冷牛扒好參差, 第一次取有約6-7成熟 有肉味質感OK, 但第二次取可能比較熟了一些, 好"鞋"口 好韌 ,

甜品款式雖少,但味道不錯,特別係芝士餅值得一試,不過只見出一次,手快有手慢冇

2009-07-31
$330 (Dinner)
Celebration
Birthday