2015-09-23 749 views
今日有個朋友生日,而佢又大食又鐘食日本野,咁食放題就實岩晒佢喇,所以我就一於同呢個死仔嚟到mk食放題。本來想去另一邊嘅,不過佢又鐘意睇figure。於是就係呢間食,一黎到門口已經都唔算太多人,不過建議大家book定位好一啲,唔洗好似我地咁等左幾個字先入得去。一入口見到環境發現都唔算太逼,但係個人覺得冷氣再開大啲我會開心一啲囉~~~跟野食方面都好多野簡下,比之前食過嘅放題都算多,之後我地就一口氣叫左大堆野食,去滿足我地個胃。。。等左無幾耐,刺身就首先上枱了,你睇呢兩大盤刺身,真係令人雙眼發光,朋友見到亦都好開心。咁多刺身之中有樣野一定唔可以唔提嘅係甜蝦,呢度嘅甜蝦真係好大大隻,又好鮮甜同肥美,你話點忍到口呢,我地一口氣食左3,4盤。跟住之後我地就叫左好幾樣火灸壽司,有樣火灸壽司又係唔可以唔提嘅,佢就係火灸左口魚壽司,火灸左口魚肉質好細嫩,口感有即溶嘅感覺,火灸燒過之後,入口非常之香口,朋友同我都係食完一件又一件,叫左好幾次。食完壽司同刺身,我地就開始其他野食喇由於頭先食左咁多肉,於是我地就叫左各種沙律中和下,我地叫左將軍沙律,蟹子沙律和胡麻番茄沙律,不過我都係比較鐘意胡麻番茄沙律因為食落
食完壽司刺身,我地就開始其他野食喇
由於頭先食左咁多肉,於是我地就叫左各種沙律中和下,我地叫左將軍沙律,蟹子沙律和胡麻番茄沙律,不過我都係比較鐘意胡麻番茄沙律因為食落感覺輕盈一點。
食完沙律,我地就開始食天婦羅,天婦羅食落感覺唔會太多粉,而且餐廳應該係岩岩炸起,所以夠晒熱同脆卜卜,真係唔鍇
雞泡魚乾,甜甜地幾好食,又唔會太硬,傾計果時想搵野食下,呢樣野食就最岩。
帆立貝,就肉質不錯,但如果加一點醬汁在表面味道會更令人印象深刻。
鹽燒雞翼
雞翼食入口好香又夠脆,值得一讚,做得比一般舖頭好。
最後當然係甜品時間喇,呢度嘅甜品種類好多下,最後我地簡左幾款試下,點知都幾好,特別推薦焦糖菠蘿,真係比較小係其他放題舖頭食得到,而且幾好食。
上次食放題食左個幾鐘就俾人趕催住埋單咁,不過今次完全無呢種情況出現,我地食飽仲可以慢慢傾計,真係幾好!
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)