2018-11-09
炉端金係一間唔可以錯過嘅放題,價錢唔係平,但堅高質,有酒飲,有即開生蠔,回本無難度凍海鮮不停refill , 生蠔就係師傅即開即拎的,每次三隻,幾個師傅同時開工,非常快手,近乎唔使排隊!生蠔唔算太肥,不過味道鮮甜,口感幾爽,任食唔嬲,好滿足!食生蠔要配乜嘢?正是白酒!呢度酒水任飲,紅酒白酒清酒梅酒啤酒乜都有!啤酒杯仲好有誠意雪凍左,仲有得玩啤酒機,唔講以為自己去咗日本!除咗凍海鮮,仲有啲沙律可以自己整!我就整咗碟超足料蟹籽沙律 第一round刺身係唔使order的,餐廳會自動送上,超大盤,乜都有啲,最正係有成pat海膽、原隻龍蝦同埋去左殻嘅蟹鉗!原隻龍蝦啖啖肉,肉質結實,好好味呀!其實食完呢盆刺身已經唔需要再散叫不過食到咁上下,師傅開咗幾條魚,我哋又有高質刺身食!分別係兩款鯛魚、池魚同海膽~黑色皮個款好正,味道好鮮,魚皮仲爽爽地海膽份量都幾多,如果俾埋紫菜就更加好啦!跟住我哋點咗幾款壽司。佢啲特色卷物做得唔錯,而且幾款都配搭得宜,我仲encore左前面個兩件!跟住飲杯熱茶就食熱嘢。熱茶好多款茶葉,揀完自己放入茶壺沖!呢度啲熱食都好好味,串燒係必點嘅項目燒一夜干味道好特別!咸香十足!燒牛
生蠔唔算太肥,不過味道鮮甜,口感幾爽,任食唔嬲,好滿足!
食生蠔要配乜嘢?正是白酒!
除咗凍海鮮,仲有啲沙律可以自己整!
我就整咗碟超足料蟹籽沙律
原隻龍蝦啖啖肉,肉質結實,好好味呀!
其實食完呢盆刺身已經唔需要再散叫
不過食到咁上下,師傅開咗幾條魚,我哋又有高質刺身食!
分別係兩款鯛魚、池魚同海膽~
黑色皮個款好正,味道好鮮,魚皮仲爽爽地
海膽份量都幾多,如果俾埋紫菜就更加好啦!
跟住我哋點咗幾款壽司。
跟住飲杯熱茶就食熱嘢。
熱茶好多款茶葉,揀完自己放入茶壺沖!
呢度啲熱食都好好味,串燒係必點嘅項目
燒一夜干味道好特別!咸香十足!
燒牛舌、鰻魚都唔可以錯過~
如果你有飲啤酒,咁就要點埋個鱈魚干,送酒一流
跟住都食咗少少炸嘢,唐揚太公魚又係送酒一流,一啖一條,脆卜卜,好滋味!
之後仲食咗地獄湯烏冬,都幾辣
跟住梗係要留肚食甜品啦,雪糕選擇好多,仲有啲件裝甜品,一定可以滿足甜魔嘅胃口
今晚真係食到好飽好滿足,絕對係值回票價!