2019-05-26
當你睇到我呢篇文章嘅時候,我已經中咗招。母親節諗住帶阿媽食餐好嘅,見到某飲食雜誌有報導呢間餐廳,好似唔錯,又恃住喺泰國出晒名就試下。打電話問咗,夜晚冇semi buffet,就Book咗12點半。當日係星期一紅日去到,門口同樣有兩家人book 12點半嘅,大家都要等,怨聲載道。等咗差不多半個鐘先開始入到去,我哋好彩坐海景位,但其實個海景都係一半半,而且喺正buffet枱隔離,人哋就黐住我哋嘅座位排隊,好擠逼。不得不提,員工人數嚴重不足,搵好耐都冇人理。可能亦因為咁,每個員工態度都能用惡劣嚟形容:唔應、黑面、發呆、應咗都冇下文,樣樣齊。水平非常一致。👍而食物方面,冇一樣特別好食,反而味道控制得唔好,大部分較鹹,該辣嘅唔辣。價錢仲唔平添😞總結,不要盲目跟隨傳媒宣傳去幫襯食肆 ,更加唔好以為海外出名嘅餐廳嚟到香港會一樣水準。