2020-06-15 285 views
今日下午茶時間叫咗兩個午餐(沒有牛骨的牛骨湯配白飯同埋韓式伴飯)同$188嘅炸雞,食物方面可以話係緊緊合格,韓式拌飯算正常,炸雞出嚟嘅時候是脆的,但醬汁奇奇怪怪,而重點的牛骨湯,一舊牛骨都沒有只有三舊牛肉賣$70以上,而牛肉係一舊完全連咬都咬唔開的肉類。最想分享並不是食物而是在環境,我和朋友坐靠窗位置,餐廳嘅員工在我們開始進餐的時候,他們在我們的前,後,唯一的旁邊枱坐下,然後不停大聲地討論尋日午飯的已臭魚湯,聽到我們不斷反胃,仲同提及用保鮮紙包住水喉,聲量大到好似怕我哋聽不到一樣,近廚房的那張枱,仲有一位阿姐勁大聲地用內地語言傾電話,我已好大聲說已經嘈到我哋,但可能個幾位呀姐不是講廣東話,所以並沒有理會我們,我哋頂唔順要調枱,聲量都沒有減輕。在我們調枱後,幾位阿姐直接躺在長椅上,連鞋都除埋,果一刻我完全不覺得我是值得用$300以上去食三個食物,極度嘔心。唯一值得提一提,只係一位比較年輕識講廣東話的員工是有禮貌地對待我們,我有東西在調枱時不見了,仲主動幫我們搵個垃圾桶,最後搵返,除此之外沒有其他好處😰但我絕對不建議任何人來此餐廳食飯,無論任何一樣條件都並不達到正常餐廳的要求😓

2020-06-14
$175 (Tea)