2017-05-13 135 views
平時有去開葵芳總店, 今日路過呢度見到原來開咗間分店,咁咪入去試下囉呢間分店的裝修都幾得意, 攞啲點心籠做裝飾幾特別同葵芳一樣 早茶同下午茶都係32蚊孖寶, 我叫咗個孖寶, 其中一款當然係我經常食嘅鳳爪排骨飯, 十分鐘唔夠就有得食 估計都唔會係即叫即蒸,但好在都夠熱, 先講下排骨先, 食落嘅感覺 就好似一嚿 好硬而冇味嘅瘦肉, 鳳爪咬落怪怪哋好黐骨而味道麻麻, 啲飯就一般般啦冇乜特別, 鳳爪排骨飯 我真係經常食 但呢一個 我唔可以畀佢合格囉, 食就唔算十分十分難食 但絕對唔係好食囉!!!至於個鴛鴦燒賣, 兩粒鮮蝦燒賣拼兩粒乾蒸牛肉, 呢個配搭其實我幾鍾意, 先講乾蒸牛肉,第一啖入口 覺得比一般乾蒸牛肉重牛味, 原本覺得係牛肉多唔錯丫, 但食食下 又有啲怪怪哋嘅感覺, 唔多似傳統嘅乾蒸牛肉味, 唔係難食, 只係個人覺得有啲講唔出嘅感覺, 不過問題唔大嘅, 至於鮮蝦燒賣咬落比較容易散, 其中一粒瘦肉有啲筋吞唔落, 蝦都幾多不過輕輕唔夠新鮮, 係爽口但唔足夠, 味道都正常嘅總結呢間分店 我個人覺得不及葵芳總店, 不過都有一排冇去葵芳喇, 唔知啲水準會唔會 搞到好似呢度咁呢

呢間分店的裝修都幾得意, 攞啲點心籠做裝飾幾特別

2017-05-12
Type of Meal