旺角兆萬中心一向都出名多食肆,樓下亦好多人喺度派傳單招客,但之前食過樓上需要搭電梯嘅幾間餐廳,感覺麻麻地。主要又係排長龍搭電梯呢個老問題,加上地方太窄,如果需要經常出去攞食物都幾辛苦架。而今次食呢間八鍋堂就無呢個問題啦,佢喺3樓,可以搭扶手電梯避開長長嘅人龍。呢度如果只食海鮮火鍋晚市只需$138起,但如果係火鍋加放題組合,最平由$188起,黃金時段18:00-20:59都只係$198,非常抵食呀。湯底都有幾多選擇,基本上都係免費嘅,除左幾款特別湯底--夏日水果、麻辣及四格湯底需要加$30-68不等。呢度有部分火鍋配料、刺身、壽司、燒物、天婦羅等等都係用ORDER形式,保持食品質素。我地揀左四格湯底,蕃茄濃湯、皮蛋莞茜湯、豬骨湯同埋海鮮豆乳湯,有特色又有創意,仲可以一種食物試晒四款口味,認真好玩。刺身有三文魚、冰山貝(迷你北寄貝)、鮑魚片、馬刀貝等等,款款都咁新鮮。湯底未滾,最好就叫啲熟食黎醫住肚先,鹽燒大虎蝦、蒜香雞翼、鹽燒牛舌、汁燒帶子貝等等,睇見都流晒口水,我影完呢張相唔夠10秒就清左碟啦。話明海鮮火鍋,海鮮當然係主打啦,除左基本嘅海蝦、蜆、鯪魚滑、帆立貝外,連象拔蚌、東風螺、蟶子
旺角兆萬中心一向都出名多食肆,樓下亦好多人喺度派傳單招客,
但之前食過樓上需要搭電梯嘅幾間餐廳,感覺麻麻地。

呢度如果只食海鮮火鍋晚市只需$138起,但如果係火鍋放題組合,最平由$188起,黃金時段18:00-20:59都只係$198,非常抵食呀。

呢度有部分火鍋配料、刺身壽司、燒物、天婦羅等等都係用ORDER形式,保持食品質素。
四格湯底
仲可以一種食物試晒四款口味,認真好玩。

睇見都流晒口水,我影完呢張相唔夠10秒就清左碟啦。

連象拔蚌、東風螺、蟶子、生蠔都有供應,一於叫晒佢,黎個最強海鮮鍋。
除左海鮮,火鍋當然要有牛肉啦。美國肥牛,肉味香濃,啱晒食肉獸嘅朋友。

除左ORDER之外,仲有部分配料放左喺外面凍櫃,主要都係蔬菜、腸仔、午餐肉及丸類等等,
最啱啲鍾意自己慢慢揀嘅人,又唔會浪費,一舉幾得。

汽水櫃五顏六色就知款式多多啦,除左一般可樂、雪碧、檸茶、啤酒外,仲有放題比較少有嘅CC提子汁、CC蘋果汁。

雪糕有朱古力味、紅豆味、芝麻味,加上牛奶樂,4個人各人一種口味,剛剛好。

其實旺角西洋菜南街殺街後,第一次同朋友出黎旺角食飯,感覺到好似有種清新嘅感覺。
唔係誇張架,之前無咩特別野都真係唔會想行經呢度,
果啲大媽根本唔係唱歌,一味大叫,絕對係嘈音黎,真係好影響途人同附近居住嘅人。
$233 (Dinner)
四格湯底